Árad a Rába

2024.06.11. 11:39

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei büntetés végrehajtás munkatársai is segítik az árvízi védekezést Körmenden

Tovább árad a Rába. A büntetés-végrehajtás is segíti az árvízi védekezést Körmendnél, vármegyénkből is érkeztek segítő kezek.

Kisalföld.hu

A büntetés végrehajtás szakemberei homokzsákokat töltenek és pakoltak teherautókra. Emellett az önkéntesek helyszínre jutását is segítik.

Fotó: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

A Vas Vármegyei Területi Védelmi Bizottság kérésére a büntetés-végrehajtási szervezet is segít a védekezésben. Negyven büntetés-végrehajtási dolgozó homokzsákokkal erősíti a gátat.

Több kollégájukkal együtt a Sopronkőhidai Fegyház és a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársai is Körmenden segítik az árvizi védekezést.
Több kollégájukkal együtt a Sopronkőhidai Fegyház és a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársai is Körmenden segítik az árvízi védekezést.
Fotó: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

A szombathelyi börtönből hétfőn reggel fél nyolc után negyven bv-s dolgozóval gördült ki az intézet autóbusza: az I. Agglomerációhoz tartozó bv. intézetek munkatársai indultak a gátra, hogy segítsenek az árvízi védekezésben. A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön, a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Zala Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet állományából is érkeztek szakemberek Körmendre.

A büntetés végrehajtás szakemberei homokzsákokat töltenek és pakoltak teherautókra. Emellett az önkéntesek helyszínre jutását is segítik.
Fotó: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

Az I. Agglomeráció állományának tagjai az ún. Büdös-ároknál kialakított deponálónál kezdték a munkát: homokzsákokat töltöttek, majd pakoltak teherautókra. Közben az intézet autóbusza újabb segítőket hozott Szombathelyről. A büntetés végrehajtás a Vas vármegyei kormányhivatal árvízi védekezésre jelentkezett munkatársainak szállításával is segíti a helyszínen zajló munkálatokat.

A győri katonák tegnap reggel óta a helyszínen vannak és a vízügy szakembereivel és civilekkel próbálják védeni a házakat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában