A lelki sebek lassan gyógyulnak

2024.06.08. 06:24

A cirkuszi tragédia után soproni otthonában lábadozik Németh László

A csodával határos, hogy felépült a soproni cirkuszi előadáson történt tragédia után Németh László. A borzalmas baleset híre bejárta a sajtót. Mi is megírtuk, hogy még májusban egy vasrúd nagy erővel a közönség soraiba csapódott és éppen őt találta el. A csontjai mostanra összeforrtak, de a lelki sebek lassan gyógyulnak.

Bódvai Ildikó

A Németh család megőrizte a cirkuszjegyet. A soproni zenész a csodával határos módon épült fel a baleset után.

Fotó: Máthé Daniella.

A cirkuszi tragédia után otthonában lábadozik Németh László zenész, akit Sopronban nagyon sokan Bendzsóként ismernek. Próbál visszarázódni a hétköznapokba, ügyeket intézni, és amint lehet, visszatérni a munkájához. Egyre jobban van, de a baleset után napokig volt életveszélyben a győri kórházban. 

Németh László Bendzsó próbál visszarázódni a hétköznapokba, ügyeket intézni, és amint lehet, visszatérni a munkájához. 
Fotó: Máthé Daniella

Látta és hallotta, mi történik körülötte

Azt mondja, így utólag talán az a legborzalmasabb az egészben, hogy a balesetet követően végig eszméleténél volt. Mindent látott és hallott, mindenre emlékszik egészen addig, amíg a mentőktől megkapta az altatót. 

– A cirkuszba a teljes családdal mentünk, a hatéves lányom elszenderedett, a fejét a vállamra tette, én is odabújtam hozzá. Ebben a pillanatban egy hatalmas ütést éreztem, eltalált egy kétméteres vascső. Mind a mai napig előttem van a lányaim, a feleségem kétségbeesett tekintete, ahogy próbáltak nyugtatani, simogattak - idézte fel a tragédiát. Arra is emlékszik, ahogy a cirkusz alkalmazottai odamentek, pillanatok alatt összeszedtek mindent és őt is kivitték a nézőtérről. Voltak a helyszínen egészségügyi szakemberek, ők kezdték meg az ellátását. Aztán megérkezett a mentőhelikopter. 

- Máig a fülemben csengnek a mentők szavai, ahogy sorra vették a sérüléseimet. Akkor egy fabatkát sem adtam volna az életemért, végig futott az agyamon, hogy ez a vég. A következő emlékképem az, amikor a győri kórházban magamhoz térve, a lélegeztetőgép nyomását éreztem. Erőt adott, amikor láttam a családom bátorító tekintetét. Megfogadtam, hogy nem adom fel, mindent beleadok és végigmegyek az úton, bárhogy is alakuljon - mondta, s a szavaiból még most érződött a határtalan eltökéltség.

cirkuszi tragédia
 Németh László a Kisalföld május 6-i számával. A cirkuszi tragédia címlapon jelent meg lapunkban, ahogy több más hírportál is megírta az esetet. 
Fotó: Máthé Daniella

A lelki sebek lassan gyógyulnak a cirkuszi tragédia után

Bár mostanra a legtöbb tünete enyhült, vagy megszűnt, őt, és családját megviselték a történtek. Van olyan éjszaka, amikor a lányok még mindig felsírnak. – A testi sebek jól gyógyulnak, egy nyolc centiméteres heget leszámítva úgy tűnik, maradandó egészségkárosodásom nem lesz. A lelki sérülések azonban lassan múlnak, az egy hosszabb folyamat lesz - tette hozzá. 

A cirkusz artistáit is megviselték a történtek. Többször érdeklődtek a hogyléte felől, felajánlották a segítséget és személyesen is meglátogatták soproni otthonában. Elnézést kértek tőle, ő pedig azt mondta: nincs harag, az más kérdés, hogy anyagilag is kár érte az elmaradt fellépések miatt. Bendzsó rendszeresen zenél esküvőkön, bálokon, rendezvényeken, ezek közül többet a baleset miatt vissza kellett mondani. Úgy tervezi, június második felében tér vissza a munkájához. 

cirkuszi tragédia
A zenész úgy tervezi, június második felében tér vissza a munkájához. 
Fotó: Máthé Daniella

Az elvétett szaltó

Mint azt a Kisalföld is megírta, május első hétvégéjén, a szombati cirkuszi előadás alatt az egyik artista szaltót ugrott, viszont az a légtornász, aki vele szemben állt nem tudta elkapni, ezért lezuhant a hálóba. Miután a háló nem volt megfelelően rögzítve, a cölöp elengedett és teljes erőből a közönség soraiba csapódott, és eltalálta az egyik nézőt. Mint utóbb kiderült, a népszerű zenész, Németh László Bendzsó volt az áldozat, aki olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy mentőhelikopter szállította a győri kórházba. Napokig lélegeztetőgépen tartották, később Sopronba szállították.

Van még dolga, írta közösségi oldalán

Németh László a napokban közösségi oldalán is megnyugtatta barátait és az érte aggódókat, hogy egyre javul az állapota. "Először is nagyon köszönöm mindenkinek azt a végtelen szeretetet, amit irányomba nyújtottatok! Igazán jólesett a szívemnek. Az állapotom egyre jobb. Gyógyulnak sebeim szépen lassan, hamarosan visszatérhetek a munkába is! Szerencsére a lelki sebeken kívül maradandó károsodást nem szenvedtem az eddigi vizsgálatok alapján. Egy biztossá vált számomra: van még dolgom ezen a Földön, a jó Isten így rendelte! Remélem mihamarabb látjuk egymást, és szórakoztathatlak bennetek! Ölelek mindenkit!"

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában