Közlemény

2024.03.05. 14:42

Bezár a csornai napelemgyár?

A csornai önkormányzat közleményt adott ki a napelemgyárral kapcsolatban. A városvezetés a gyárat tulajdonló Ecosolifer kft.-vel kapcsolatos hírekre reagál. Kiderült ugyanis, hogy a cégnél ismét pénzügyi nehézségek lehetnek. Az ott dolgozók nem kapták meg járandóságukat, illetve értesítést kaptak arról, hogy "állásidőt" rendeltek el határozatlan időre a kft.-nél. A közleményből az olvasható ki, hogy az üzem bezár és létszám-leépítésre kell számítani.

Kisalföld.hu

Fotó: Cs. Kovács Attila

Az önkormányzat állásfoglalását, mely a város közösségi oldalán jelent meg, szó szerint közöljük.

Kiszámíthatóságot és egyenességet várunk

Csorna Város Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a lakosság biztonságérzetének megteremtésére és ezt a kiszámíthatóságot, egyenességet várja el a városunkban tevékenykedő gazdasági szereplőktől és intézményektől is. Nem hivatalos információk szerint rossz hírek láttak napvilágot a napelemgyár vonatkozásában, miszerint nem csak fizetési nehézségekkel küzd a cég, hanem a gyár bezárja kapuit és csoportos létszámleépítésre kell számítani.

Fotó: Cs. Kovács Attila

Az EcoSolifer Heterojunction Kft. irányába kezdetben az egész város bizalommal fordult, hiszen piaci szereplőként fejlesztést, munkahelyeket hozott Csornára. Az utóbbi időben azonban megszakadt a kapcsolat, a napelemgyár vezetősége nem reagál az önkormányzat többszöri megkeresésére sem. Mivel önkormányzatunknak nincs hatásköre, illetékessége a cég felett, ezért információnk nem hivatalosak, azonban mi, csornaiak joggal várjuk el az egyenes tájékoztatást.

Csorna Város Önkormányzata valamennyi érintett csornai család mellett áll, amennyiben a gyárbezárás valóban megtörténik, ezért már most szeretnénk segítő kezet nyújtani. Csorna városában 1 százalék alatt van a munkanélküliség, vannak álláslehetőségek. Az önkormányzat ezért felvette a kapcsolatot a munkaügyi hivatallal, továbbá összehívjuk a város legnagyobb munkaadóit, annak érdekében, hogy az érintett csornai munkavállalók jövője mihamarabb rendeződjön, munkát találjanak.

Csorna Város Önkormányzata minden segítséget felajánl továbbá annak érdekében, hogy a gyár jó kezekbe kerüljön, és olyan befektető érkezzen városunkba, aki munkát, kiszámíthatóságot nyújt a dolgozóinak, és hozzájárul városunk töretlen fejlődéséhez. Mert nekünk minden csornai család fontos!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában