Hasznos üzem a közterület-felügyelet

2024.02.01. 09:00

Képviselő-testületi ülés Csornán – Tagot delegáltak a Pannon-Víz zrt. igazgatóságába

A városi közterület-felügyelet munkája hasznos: erősíti a közbiztonságot, segíti a környezet- és vagyonvédelmet. A csornai képviselő-testület ülésén hangzott el a vélemény.

Cs. Kovács Attila

Városi ügyeket terjesztettek a képviselő-testület elé. Balról: Szalainé dr. Németh Annamária, dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester, Major András alpolgármester. Fotó: Cs. Kovács Attila

A csornai képviselő-testület legutóbbi ülésén a városi közterület-felügyelet is beszámolt tevékenységéről. Szalainé dr. Németh Annamária az ülésen elmondta: két év alatt a közterület-felügyelet felállt, felszerelték a szükséges eszközökkel, és megfelelő szakemberek töltik be a tisztségeket. A jegyző úgy látja, tevékenységük a polgárok biztonságérzetét növeli a városban, az illegális hulladék­elhelyezést visszaszorította, és érezhetően hasznos a település számára. 

A közterület-felügyelet tehát 2022. január elsején kezdte meg működését Csornán. Munkatársai hetente számolnak be tapasztalataikról a városvezetésnek, illetve egyeztetnek a teendőkről. Feladatuk többek között a közterületek jogszerű használatának és az engedélyhez kötött tevékenységek szabályszerűségének ellenőrzése. A renddel és tisztasággal kapcsolatos, az erre vonatkozó szabályok által tiltott tevékenységek megelőzése, megakadályozása, illetve szankcionálása. A közterületek, épített és természeti környezet védelme, az önkormányzati vagyon védelme. 

A testület többek között új tagot delegált a Pannon-Víz Zrt. igazgatóságába. Fotó: Cs. Kovács Attila

Csornán két, szakképzett és gyakorlattal rendelkező közterület-felügyelő kezdett dolgozni, a „csapat” rövidesen hatósági ügyintézővel egészült ki. 2022 tavaszán egy gépjárművet szereztek be a felügyelet számára. A felügyelők a szükséges formaruhát megkapták, illetve a vegyvédelmi és kényszerítő eszközök, mobiltelefonok is rendelkezésükre állnak. Ők kezelik a városban kiépített, tizenhat egységből álló térfigyelő kamerarendszert is. 

A testület az ülés további részében tagot delegált a Pannon-Víz Zrt. igazgatóságába. Csornát korábban dr. Gulyás Zoltán András képviselte, aki tavaly októberben elhunyt. Helyére dr. Dávid Józsefet jelölték a képviselők, megválasztásáról majd a zrt. közgyű­­­lé­se dönt. 

Módosították a napközi otthonos óvoda alapító okiratát is. Berkiné Sokorai Tünde aljegyző erről úgy tájékoztatott, hogy a január elsején életbe lépett, a pedagógusok életpályájáról szóló törvény miatt volt az intézkedésre szükség. A törvényi változásokat vezették át a dokumentumba. Az általános iskolai körzethatárokról is döntöttek. Az illetékes tankerület által küldött feltételekkel, a korábbi évekkel megegyezően fogadták el az iskolai felvételi körzeteket. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában