Büdzsé

2023.12.18. 18:12

Csorna költségvetését készítették elő az ülésen

Kisalföld.hu

A város jövő évi költségvetését készítette elő legutóbbi ülésén Csorna képviselő-testülete. A plénum elfogadta a 2024-es büdzsét megalapozó rendeletet. Szalainé dr. Németh Annamária jegyző kiegészítésében elmondta: a rendelettervezetet a kormány azon rendelkezéséhez igazították, ami december elsejétől a minimálbért 266.800 forintra, a garantált bérminimumot pedig 326 ezer forintra emeli. 

– A költségvetés előkészítése során a köztisztviselők bérének meghatározására kerül sor – hangsúlyozta a jegyző. Hozzátette: a kormány folyamatosan emeli ezeket az összegeket, minden évben legalább 10 százalékkal. 

Ez azonban olyan mérvű változás, amely a köztisztviselői bértáblának a változatlanul hagyása mellett különböző önkormányzati beavatkozásokat is igényelt az elmúlt években

 – tette hozzá. A képviselő-testület a saját pénzeszközei terhére biztosította az előírt összegeket. Így tett most is és vállalta a szükséges forrásokat. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában