"A Karolinát akarjuk – épen, egészségben!"

2023.09.21. 19:25

Demonstrációt tartottak a mosonmagyaróvári Karolina Kórházért - videó, fotók

Mintegy ötszázan vonultak fel a Városházától a kórházig a Mosonmagyaróvári Polgári Kerekasztal által a Karolináért szervezett demonstráción csütörtökön délután.

Mészely Réka

A mintegy ötszáz demonstráló a Városházától a kórházhoz vonult Mosonmagyaróváron. Fotók: Kerekes István

"A Karolinát akarjuk – épen, egészségben!" címmel szervezett demonstrációt és tüntető menetet a kórházért csütörtökön délután a Mosonmagyaróvári Polgári Kerekasztal a Deák téren. Korábban a szervezet 12 ezer aláírást gyűjtött az egészségügyi intézményért. Az eseményen Szabó Miklós, a Mosonmagyaróvári Polgári Kerekasztal elnöke, Vida István alelnök és dr. Szijjártó László, a Magyar Orvosi Kamara vármegyei elnöke szólalt fel.

 Szabó Miklós arról beszélt, hogy került a jelen helyzetbe a kórház, de szólt az oktatásról is. Mint hangsúlyozta, most 100-110 ezer ember egészsége, akár élete múlik a Karolina Kórház létén, mely az állami fenntartásba kerülése idején nyolc aktív osztállyal rendelkezett. A korszerűen felújított intézmény azonban lejtmenetbe került. Vezetőváltás is történt, egyre több orvos, szakdolgozó hagyta el az intézményt, amire oda kellett volna figyelni.

 A mintegy ötszáz demonstráló a Városházától a kórházhoz vonult, ahol dr. Szijjártó László – aki eleinte bekötött szájjal állt ki a hallgatóság elé, ezzel kifejezve, hogy nem beszélhetnek az egészségügyben dolgozók – kifejtette, mire lenne szükség a valódi változáshoz. A Karolina osztályvezető orvosa a hosszú távú terveket hiányolja, és kitért arra is, hogy kevés az orvos, kevés az ápoló. Ugyanakkor azt is kérte a résztvevőktől, hogy álljanak ki az intézményért, fogjanak érte össze. 

A Himnusz eléneklésével zárult az esemény. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában