Az értékeket gyarapítja

2023.08.21. 10:51

Zalában lett díszpolgár a csornai Márton apát

Az elismerést Szent István napján vette át Márton apát Nagy Ferenc László polgármestertől.

Cs. Kovács Attila

Fotó: Halasz Gabor

A község érdekében kifejtett tevékenységéért, mellyel eredményesen elősegítette a település vallási, szellemi és anyagi értékeinek gyarapítását, Türje kincsének, az Árpád-kori templomnak a megóvása és felújítása, valamint a Látogatóközpont kialakítása terén végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként Türje díszpolgárává fogadták Fazakas Zoltán Márton csornai premontrei apátot. Az apát köszönő szavai mellett hálaként megajándékozta a Türjei Madonnát ezüst szívekkel.

A türjei templomban Fazakas Zoltán Márton mutatott be szentmisét a templom újraszentelésének első évfordulóján.
Hancz G. Tamás atya szentbeszédében négy pilléren keresztül rávilágított, hogy a mai nehéz időkben is milyen sokat köszönhet népünk első királyunknak, aki szilárd alapra építette meg hazánkat. Kitért a közel 800 türjei esztendőre, hogy a történelem viharait túlélt templom az elmúlt években megújulhatott és a további majorsági bővítések is Isten népének a javát fogják szolgálni amely a biztos, Szent Istváni alapok nélkül nem jöhetett volna létre

Az új kenyér megszegését követően az ünnep közös vacsorával, majd a majorsági épületrészek bemutatásával folytatódott, melyre sok érdeklődő érkezett különösen is a beüzemelés alatt álló sörgyár bemutatására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában