Egészségügy

2023.06.30. 12:11

Összefogással szépült meg a soproni szanatórium hallja és kerti sétánya - fotók

A Soproni Erzsébet Kórházért Közalapítvány Kuratóriuma szervezésében kis ünnepséget tartottak a Soproni Gyógyközpont Várisi úti rehabilitációs intézetében csütörtök este. Megköszönték azokat az adományokat, aminek eredményeként megszépült a szanatórium hallja és megújult a kerti sétány világítása.

Bódvai Ildikó

A felújított sétány a soproni szanatóriumban. Fotó: Szalay Károly

Először dr. Komornoki László, az alapítvány kuratóriumi elnöke üdvözölte a megjelenteket. Ezt követően dr. Molnár Sándor, a Soproni Gyógyközpont főigazgatója oklevelek átadásával köszönte meg a felajánlásokat és az összefogást. - A betegek rekreációját segíti ez a kisebb horderejű, de látványos fejlesztés, amihez soproni vállalkozásoktól, szervezetektől kaptunk segítséget.

Örömmel tölt el, hogy a nehézségek ellenére az alapítvány megkeresésére a város cégei első szóra segítő kezet nyújtottak. Köszönet érte - mondta a főigazgató. A mintegy másfél millió forintból 18 kandelábert újítottak fel, vagy cseréltek ki, valamint rendbe tették és újrakárpitozták a bejárati aula ülőbútorait. Ez az a hely, ahol a betegek kikapcsolódnak, társalognak, fontos, hogy mindezt kulturált körülmények között tehetik meg, hiszen ez segíti a rehabilitációjukat.

Horváth Vilmos a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hangsúlyozta, az adomány a város üzleti körétől érkezett, a kamara elnöksége pedig koordinálta a felajánlásokat. Kiemelte a GYSEV Zrt., a GYSEV-CARGO Zrt., valamint Puklér Krisztián, a PK Elektro Kft. tulajdonosának a szerepét. Röviden felidézte az épület múltját, amit eredetileg újságírók üdülőjének szántak. Az ötvenes években építették át Füredi Oszkár tervei alapján szívszanatóriummá, amely évtizedeken át szerte az országban dicső hírét vitte Sopronnak. - Ezért fontos, hogy napjainkban is méltó legyen a hely a városhoz  - mondta az elnök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában