húsvét

2023.03.02. 15:00

Méltó ételszentelés a csornai apátságban

Munkatársunktól

kisalfold.hu

A tavalyi évhez hasonlóan idén is meghirdeti a Csornai Premontrei Apátság az ételszentelési kosár akcióját. Várják mindazok jelentkezését, akik tavaly nem kaptak kosarat, de most szívesen vállalják azt, hogy a húsvét hajnali szentmise után elhozzák a premontreiek által ingyen ajándékba adott kosárban a megszentelendő bort, sonkát, kalácsot és tojást (és más, ízlés szerinti ételt) egy szép kendővel leterítve. 

Szeretnék hagyománnyá tenni ezt az apátságukban, hogy minden év húsvét reggelén valóban méltó módon szentelhessék meg az ételeket. Aki vállalja, hogy ebben a formában bekapcsolódik e kezdeményezésbe, a premontrei kávézóban jelentkezhet március 26-ig. A kosarak átvételére virágvasárnap után nyílik lehetőség. 

A héten lesznek az elsőpénteki és elsőszombati szentmiséik, szombaton pedig a misét a kegyoltárnál tartják, melynek főcelebránsa Brezina Balázs kónyi plébános lesz. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában