Két helyi vállalkozónak köszönhető

2021.11.07. 11:00

Betegőrző monitort kapott a lövői mentőállomás

Betegőrző monitorral, vérnyomásmérő mandzsettákkal, őrzőkábellel és több más segédeszközzel gazdagodott a lövői mentőállomás a Szent Kamill Mentőegyesület jóvoltából.

kisalfold.hu

A Szent Kamill, Lövő és Környéke Mentőegyesület célja az egészségügyi helyzet javítása azáltal, hogy fontos eszközöket szereznek be.

– A mentőállomásunkon és a mentőautónkban szükség van az eszközök fejlesztésére, illetve drágábbak beszerzésére. Alapítványként ezt viszonylag gyorsan meg tudjuk valósítani – mondta el Kocsmáros Patrik, a mentőegyesület tagja.

Az egyesület idén tavasszal alakult meg, tagjai még az alakulás előtt gyűjtést szerveztek egy fertőtlenítő germicidlámpára, az elektromos és biztonsági hálózat kiépítésével együtt. Az akció sikerrel zárult, és ma már a mentőautóknak és felszereléseiknek a fertőtlenítésére is használják az eszközt. Ezen felbuzdulva egy Edan IM 20-as betegőrző monitor beszerzését tűzték ki célul, mely két helyi vállalkozó önzetlenségének köszönhetően sikerült.

A vállalkozók már nem először adományoztak a lövői mentőállomásnak a betegek érdekében, azonban eddig más alapítványon keresztül történt a támogatás. Az eszköz mellett vérnyomásmérő mandzsettákat, szaturációmérőt, hőmérőt, őrzőkábelt, tartó-rögzítő konzolt és kompakt tárolótáskát is kapott az egyesület. Kocsmáros Patrik elmondta, a jövőben szeretnék tovább fejleszteni az eszközöket és olyanokra szert tenni, melyek súlyos baleseteknél életet menthetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában