Közélet

2021.09.17. 11:09

Págiszos diákot választottak a Diákfórum új elnökének Győrben

Guth József lett a diákfórum új elnöke. A csütörtök délután tartott tisztújításon az jelöltek bemutatkozását követően a győri iskolák egy-egy kijelölt diák-képviselője leadta voksát.

Simon Judit

Fotó: Csapó Balázs

Már hagyománnyá vált, hogy a tanév kezdete után megtartja tisztújító gyűlését a Városi Diákfórum. A tegnap délután tartott szavazáson tizenhét diák szavazatai alapján válaszottak új elnökségi tagokat, az arra jelentkező tanulók közül. Összesen 17 diák szavazhatott az csoport új jegyzőjére, a kommunikációs elnökökre. Valamint általános alelnököt és a fórumot segítő mentort is választottak.

Az új vezető

Guth József Győri SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum diákja, aki évek óta tagja a szervezetnek és örömmel indult az elnöki címért.

– Hatalmas megtiszteltetés,hogy a társaim engem választottak. Ez egy kivételes feladat, amit kellő felelősséggel kell ellátnom, és örömmel képviselem a város diákjait. – mondta megválasztását követően az új elnök.

Elmondása szerint a szervezet rengeteg programmal készül az idei tanévre is, és szeretné, ha a meglévő precíz munka továbbra is folytatódhatna, igaz egy kis lazulás, vidámabb hangnem segítségével.

Fotó: Csapó Balázs

A korábbi elnök búcsúja

A szervezet korábbi elnöke a Révai Miklós gimnázium diákja, Boncsarovszky Péter volt, aki végzős éve miatt mondott le tisztségéről. Leköszönő beszédében kiemelte, hogy számára az érettségi miatt most háttérbe szorulnak a szervezettel kapcsolatos munkák, de továbbra is tag marad és a háttérből igyekszik segíteni az újonnan megválasztott elnököt és a tagokat.

– Úgy gondolom, hogy sikeresen bebizonyítottuk, hogy a covid-járvány idején is sikerült megőriznünk a szervezet erejét. Noha rengeteg tervvel készültünk a tanévre, novemberben a járvány miatt az online térbe kellett költöznünk. ami szerencsére nem ment a munka rovására. Az engem követő elnök és csapata is azon fog dolgozni, hogy képviselje a városi diákok érdekeit és különleges programokkal tegye színesebbé a tanévet.

Fotó: Csapó Balázs

Egységben a várossal

Az eseményen részt vett Radnóti Ákos alpolgármester is, aki kiemelte, a diákfórum feladata, hogy segítse az önkormányzat és a diákság közötti együttműködést, épp ezért a város önkormányzata már évek óta biztos pontként tekint a fiatalokat tömörítő szervezetre.

Az elnökség új tagjaiként általános alelnöknek válaszották Haraszti Dórát, belső kommunikációs posztra Stanka Renátát nevezték ki, míg a külső kommunikációért Mosonyi Karolin lesz a felelős a jövőben. Emellett Palócs Boglárka fogja ellátni az aljegyző feladatait a következő évben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában