Volt egyszer egy téglagyár

2020.12.31. 10:59

Kéményt robbantottak Fertőszéplakon – videón a kémény történetének utolsó pillanatai

A Téglagyár helyén családi házas lakópark fog épülni nagy zöldterületekkel. Az utca és közterületeknek olyan neveket fogunk adni, amelyek emléket állítanak a régi Téglagyárnak! – írja Facebook oldalán a település polgármestere, Kóbor Attila.

kisalfold.hu

„A gyár közel 150 évig biztosította sok sok generációnak a nehéz munkával járó megélhetést. Sok ezer ház, több száz középület épült az itt gyártott termékekből. Emlékezzünk tisztelettel az itt dolgozókra!

Történelmi megtiszteltetésnek érzem, hogy képviselőtársaimmal részese lehetek e hősi korszak lezárásának és egy új, hagyományait tisztelő, mégis innovatív, modern Fertőszéplak építésének lehetek részese!

A Téglagyár helyén családi házas lakópark fog épülni nagy zöldterületekkel. Az utca és közterületeknek olyan neveket fogunk adni, amelyek emléket állítanak a régi Téglagyárnak!” – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">írja posztjában Kóbor Attila.

A kéményt a héten, december 29-én robbantották fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában