Súlyos börtönéveket kaphat

3 órája

Trükkös válás - Új párja cégébe mentette feleségével közös házukat a férj Győr mellett

A Győri Járási Ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki a feleségével közös cég tulajdonát képező ingatlant a válás alatt új cégbe vitte át. A ráadás, hogy ennek a vállalkozásnak egyedüli tagja és ügyvezetője a férj új élettársa volt a válás után.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint a 41 éves férfi volt az ügyvezetője a házassága alatt annak a Győr környéki székhellyel rendelkező cégnek, melynek tulajdonában állt feleségével közös otthonuk. A válás végül igencsak elhúzódik, ugyanis nem tudnak megegyezni a felek a vagyonmegosztást illetően.

trükkös válás
A válás után, a pereskedés alatt trükközött a férj volt feleségével közös otthonával. Fotó: A fotó illusztráció

Csúnya válás milliókkal

A házasságuk megromlott, 2020-ban szétváltak útjaik. A vagyonmegosztás köztük jelenleg is folyamatban van. A házaspár közös korábbi otthonát képező ingatlant 82.500.000 forintra becsülték fel, ugyanis ez is tárgya a vagyonmegosztásnak.

Ennek ellenére a férfi az ingatlant 2022 márciusában 15.000.000 forintért értékesítette egy két héttel korábban létrehozott cégnek. Ennek egyedüli tagja és ügyvezetője új élettársa lett.

Börtönévek járhatnak a trükközésért

Mindezt annak érdekében, hogy nagy értékű ingatlan a volt feleségétől független új cég tulajdonába kerüljön. A vádlott a rábízott idegen vagyon kezeléséből fakadó alapvető kötelezettségét megszegve más gazdasági társaság érdekeinek megfelelően cselekedett. Magatartásával a feleségével közös tulajdonukban álló Kft-nek legalább 67.500.000 forint hátrányt okozott. 

A terhelt terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában