21 tonna szemét

3 órája

Több tonna, köztük rengeteg veszélyes hulladék az udvarban - Öt év börtönt kaphat az illegális autóbontó

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 31 éves férfival szemben, aki lakóhelyén engedély nélkül bontott autókat és tárolt ebből származó veszélyes hulladékot.

Kisalföld.hu

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a 31 éves férfi abból élt, hogy csornai lakóhelyén engedély nélkül gépjárműveket bontott és az ebből származó hulladékot az udvaron halmozta fel. Közérdekű bejelentésre a kormányhivatal ellenőrei tavaly májusban tartottak szemlét az ingatlanon, ahol körülbelül 21 tonna különféle hulladékot találtak. 

Júniusban az ismételt szemlén még mindig körülbelül 18 tonna, részben veszélyes hulladék volt az udvaron.

Ezért a hivatal a terhelttel szemben hulladékgazdálkodási bírságot szabott ki, és kötelezte a hulladék elszállítására az udvarról. Idén januárban már a nyomozó hatóság tagjai ellenőrizték, hogy a terhelt eleget tett-e a határozatban foglaltaknak. Azonban ekkor is kb. 16 tonna hulladékot találtak, melyből kb. 870 kilogramm veszélyes hulladéknak minősült.

Az ügyészség a terheltet minősített hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével vádolta meg. Vele szemben öt év szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyészség indítványozta, hogy az eljárás során felmerült, több mint 270 000 forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezze a bíróság az elkövetőt.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában