Pénzhez akart jutni

2 órája

Letartóztatták a hajthatatlan seprűs rablót - Többszázezres kárt okozott Bábolnán

Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség. Az indítvány alapján Tatabányai Járásbíróságon letartóztatták azt a férfit, aki egy seprűvel törte fel a sértett otthonát.

Kisalföld.hu

Partvisnyéllel akart pénz szerezni a támadó férfi. Fotó: police.hu

Az indítvány szerint idén október 13-án az elkövető megjelent a bábolnai sértett lakásán, a garázsban pénzt kért tőle, de az nem adott neki. Emiatt szóváltás alakult ki közöttük. A vitát a sértett megelégelte, inkább bement a házba, de az elkövető követte, folytatta a pénzkérést. Már a férfi nagyanyja is felszólította a pénzkéregetőt a távozásra. A férfi végül csak akkor távozott, amikor megígérték neki, hogy keresnek pénzt és később odaadják neki az udvaron. A sértett ezután belülről bezárta kulccsal az ajtót, de az elkövető dühös lett és az ajtóra ütött többször. 75.000 forintos kárt okozott.

Letartóztatták
Partvisnyéllel akart pénz szerezni a támadó férfi, letartóztatták. Fotó: police.hu

Erőszakkal akart pénzt szerezni

A hajthatatlan férfi néhány óra múlva újra megjelent a lakásánál, hogy ismét pénzt kérjen. Ekkor viszont már nem állt meg és az ingatlan hátsó ajtaján bejutott, majd a konyha melletti folyosón található ezüst színű seprű nyelet magához vette, hogy pénzkövetelésének akár erőszakkal is érvényt szerezzen. 

A partvisnyéllel a kezében bement sértett szobájába, ahol a fotelban ülő férfitől azonnal 20.000 forintot követelt. Mivel megtagadta, az elkövető közölte, hogy akkor kiveri belőle, majd háromszor lecsapott. A seprűnyél eltörött. A támadás miatt a férfi kiszaladt az utcára, majd a szomszédba. Az elkövető az utcára is követte, és kiabálva kérte tovább a pénzt tőle.

Letartóztatták egy hónapra

Miután rájött, hogy ez nem fog működni, visszament a házba, majd ellopott egy laptopot és egy hangszórót. Ezek együttes értéke 119.000 forint. Kiderült, hogy a dühöngő támadó két nap múlva kábítószert, azaz marihuanát fogyasztott.

A bíróság ülésen meghallgatta az elkövetőt, azt követően meghozott végzésével egy hónapra rendelte el a letartóztatást a terhelt jelenlétének biztosítása érdekében és a bűnismétlés veszélye miatt. A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető fellebbezést jelentett be.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában