Kilenc ember sérült meg

1 órája

Lángra kapott fű, balesetek, kidőlt fák – Sok dolguk volt a tűzoltóknak Győr-Moson-Sopronban a múlt héten

A vármegyében az elmúlt héten 76 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek – számolt be róla a Katasztrófavédelem. Mint írták: a tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen 9 ember sérült meg Győr-Moson-Sopronban a múlt héten.

Kisalföld.hu

Fotó: Mediaworks/ Archívum, Bencsik Ádám

Összehordott szemét és száraz fű kapott lángra hétfő este a Kis-Rába partján. A kapuvári hivatásos tűzoltók két vízsugárral körülhatárolták és eloltották a szabadtéri tüzet. 

Két személyautó ütközött kedd hajnalban az M1-es autópálya országhatár felé vezető oldalán, a 145 és 150 kilométerszelvény között, Károlyháza térségében. A lébényi hivatásos tűzoltók áramtalanították mindkét járművet. A balesetben nem sérült meg senki. 

Összeütközött és árokba csapódott két személyautó szerda reggel a 82-es főúton, Ravazd belterületén. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben ketten megsérültek, őket a mentők kórházba szállították. 

Az erős szél miatt keletkezett károk felszámolására kilenc helyszínen avatkoztak be a tűzoltók csütörtökön Győr-Moson-Sopron vármegyében. Nyolc helyszínen kidőlt, vagy megdőlt fa, lehasadt faág, egy esetben pedig járókelőket veszélyeztető kitört ablak eltávolítása adott munkát a tűzoltóknak. A beavatkozások alkalmával a tűzoltók kézi erővel, motoros láncfűrész és mentőkötél segítségével, szükség esetén gépezetes tolólétra használatával távolították el a lehasadt ágakat, és a kidőlt fákat. Sérülés egyik helyszínen sem történt. 

Az erős szél miatt keletkezett károk felszámolására kilenc helyszínen avatkoztak be a tűzoltók múlt héten csütörtökön Győr-Moson-Sopron vármegyében.
Az erős szél miatt keletkezett károk felszámolására kilenc helyszínen avatkoztak be a tűzoltók múlt héten csütörtökön Győr-Moson-Sopron vármegyében.
Fotó: Mediaworks/ Illusztráció, TÓTH IMRE

Két személyautó ütközött péntek délután a 85-ös főúton Kapuvár és Veszkény között. A kapuvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és irányították a forgalmat a műszaki mentés ideje alatt. A balesetben az egyik kocsi sofőrje könnyű sérüléseket szenvedett, őt kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai. 

Két személyautó ütközött vasárnap délután Lövőn, a Kossuth Lajos utca és a Kőszegi út kereszteződésében. A sopronkövesdi hivatásos, valamint a sopronhorpácsi, a lövői és a völcseji önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, felitatták az úttestre folyt olajat, továbbá irányították a forgalmat a rendőrségi helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt. Az autókban összesen négyen utaztak, senki nem sérült meg –számolt be róla összefoglalójában a Katasztrófavédelem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában