Jegyzőkönyv a tárgyalóasztalon

2 órája

Eltűnt villanyszerelők - Talajradar és kutyák sem találtak semmit a telken

Nem kapott reggelit és szétbarmolták a telkét - többször is aggályait fejezte ki a bíróságon, az a férfi, akit két villanyszerelő nyereségvágyból, előre kitervelt meggyilkolásával vádolnak.

Simon Roberta

Eltűnt villanyszerelők - M. Zoltánné minden alkalommal fájó szívvel hallgatja az iratok tartalmát, újra feltépik a sebeket.

Fotó: Nagy Gábor

Szeptemberben tartottak tárgyalást utoljára a Győri Törvényszéken annak a férfinak az ügyében, akit két villanyszerelő meggyilkolásával vádolnak évek óta. Legutóbb kiderült, hogy 16 hónap várakozás után megtörtént az első kapavágás a vádlott, É. Imre horror tanyaként emlegetett telkén, amely Abda és Ikrény között található. A vádak szerint itt végezhetett mindkét áldozatával. 

DSC05585
Győri Törvényszéken korábbi bírósági tárgyalás az eltűnt villanyszerelők ügyében. Fotó Molcsányi Máté

Még mindig nem találják az eltűnt villanyszerelőket

Mivel a bíróságnak legutóbb nem volt semmilyen jegyzőkönyv a kezében, hogy tudja mikor és milyen munkálatok folytak a feltételezett gyilkosságok helyszínén, így csak annyit tudtak, hogy nyáron kezdődött a terep megtisztítása, valamint kijelölték a kutatóterületeket. Azóta viszont csak a kihelyezett kamerák figyelik a tanyát, hogy ne tegyék be a lábukat illetéktelenek. A kutatás csak akkor folytatódhat, ha az első ütemet kifizetik nekik.

Szerdán a tárgyaláson így az a jegyzőkönyv került a fókuszba, amit még júliusban készített a rendőrség a zártkerteken végzett munkálatok, kutatások során. Dr. Bóka Tibor részletesen ismertette a több oldalas iratanyagot. 

DSC05660
Az Abda-Ikrény zártkert, ahol a vád szerint kettős gyilkosság történt. Fotó: Molcsányi Máté

Illegális hulladék és szemét

Kiderült, hogy a tanyán található halastó nem rendelkezik vízjogi engedéllyel, valamint a hulladékgazdálkodással is fel kellett vennie a hatóságoknak a kapcsolatot, ugyanis a területen nagy mennyiségű szemetet és építési hulladékot halmozott fel É. Imre. Korábbi munkatársai, alkalmazottjai arról számoltak be, hogy a férfi rendszeresen hozta haza utánfutókon az ausztriai építkezésekről megmaradt anyagokat, majd egy részüket hasznosította, a többit a földbe döngöltette.

A hosszas felsorolásból kiderült, hogy számos ásást, tereprendezést végeztek, valamint növényzetet távolítottak el. A részben megtisztított és kijelölt kutatóterületeken talajradarral kerestek anomáliákat, találtak is, viszont nem a bűncselekménnyel kapcsolatba hozhatóakat. Érdekes részlet, hogy a Nemzeti Múzeum munkatársai is végeztek radarkutatást, más alvállalkozók mellett. A rendőrség kutyákat is bevetett a területen, de csak egyszer kaptak jelzést, ott sem találtak végül használható nyomot.

Nem kapott reggelit a börtönben

É. Imre vádlott felszólalással élt, már a tárgyalás megkezdése előtt is. Akkor azt nehezményezte, hogy reggel megtagadták a reggelijét, amihez joga van. Kiemelte, hogy cukormentes étrendet követ, így ez önmagában csak egy alma lenne. - Ha rosszul lennék emiatt, vállalják a felelősséget érte! - emelte ki a bírónak. Majd hozzátette, hogy erős, bírni fogja a tárgyalást, így az folytatódhatott.

M. Zoltánné egy tárgyalást sem hagy ki, amióta elkezdődött az eljárás. Fotó: Nagy Gábor

A jegyzőkönyv ismertetését követően is hosszasan magyarázta aggályait és jelezte, hogy a 4,7 millió forintba kerülő kutatással 8 millió forintos kára keletkezett. Kilátásba helyezte, hogy kártérítést fog indítani. - Kegyetlen, lelketlen barbárok kivágták az egészséges fákat, ritka és különleges növényeket - fogalmazott. Erre a kijelentésére azonnal elkezdtek potyogni az egyik sértett feleségének a könnyei. - Lelketlen barbárok azok, akik az ő fáit kivágták a telken? Akkor az az ember milyen, aki az én férjemet kegyetlen módon eltüntette? És azóta sem árulja el milyen módon bánt el vele és hova rejtette - mondta el lapunknak véleményét M. Zoltánné, aki 2018 húsvét óta nem látta férjét. Minden jel arra mutat, hogy utoljára É. Imre vádlottal találkozott a tanyán, hogy visszakapja pénzét, amivel a vállalkozó tartozott neki. Viszont a vád szerint egy vízszivattyú villanybekötésével tőrbe csalta és M. Zoltán nem hagyta már el élve a telket.

Most sem jött el a fontos tanú

A bíróság ezúttal is kitartóan idézte a tanúk padjára azt a tanút, akinek ingatlanát felújította a vádlott és ahol a mosonmagyaróvári villanyszerelő is dolgozott. Már csak ő az egyetlen, akit még nem sikerült meghallgatnia a Győri Törvényszéknek. Viszont örök optimistaként továbbra is idézik, ahogyan hívják a tolmácsot is minden kitűzött időpontra. Ahogyan szerdán is, feleslegesen.

A tárgyalás november 13-án folytatódik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában