12 év börtön a többi mellett

3 órája

Súlyos drogokkal bukott le - Hamis személyivel akart külföldre menekülni, ami a rendőrség wc-jében landolt

Különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség. Ez alapján a Tatabányai Törvényszék elsőfokú ítéletet hozott a többszörös visszaeső férfival szemben.

Kisalföld.hu

Padlástérben és fagyasztóban rejtegette a kábítószert. Fotó: Ügyészség

A vádlott férfi 2022. március 16-át megelőzően, ismeretlen személytől megszerzett összesen közel 900 gramm, egész és töredék metamfetamin tartalmú tablettákat. Emellett több, mint 1,2 kilogramm amfetamin és kreatin tartalmú port is. A férfi a kábítószer egy részét a tartózkodási helyéül szolgáló komáromi családi ház padlásrészében, másik részét a ház garázsában lévő fagyasztóládában rejtette el.

MDMA tablettákat is találtak. Fotó: Ügyészség

A férfi 2022. május 23-át megelőzően ismeretlen helyen arra bírt rá egy ismeretlen személyt, hogy hamis román személyi igazolványt készítsen neki. Ez arra kellett neki, hogy az ellene folyamatban lévő büntetőügyeiben várható, és már kiszabott szabadságvesztés végrehajtása elől külföldre szökhessen. A hamis közokiratot– a bűncselekmény leplezése érdekében – a Komáromi Rendőrkapitányság mosdójában a wc lefolyóba dobta.

A vádirat alapján a bíróság az elkövetőt 12 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint elkobozta a kábítószert és a hamis személyi igazolványt.

 Az elsőfokú ítélet nem jogerős. Az ügyész 3 munkanapot tartott fenn, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában