Tilalom ellenére horgásztak

2024.09.14. 09:47

Orvhorgászok futottak a járőrök elől Tatán Öreg-tónál

A Komárom-Esztergom Vármegyei Horgászegyesületek Szövetségének (KEMHESZ) halőrei a tó körül járőrözve a napokban az esti órákban észlelték, hogy két férfi a tilalom ellenére horgászik.

Kisalföld.hu

A halőrök értesítették a tatai rendőrkapitányság járőreit, a két szabálysértő hatóságok érkezését látva futva próbált menekülni. A rendőrök fejenként 65 ezer forint összegű helyszíni bírsággal sújtották őket, a halőrök pedig lefoglalták a tiltott horgászathoz használt eszközöket, illetve bevonták egy másik helyre szóló horgászengedélyüket. 

Orvhorgászok futottak a járőrök elől Tatán Öreg-tónál.
Orvhorgászok futottak a járőrök elől Tatán Öreg-tónál.
Fotó: KEMHESZ

A tatai Öreg-tó halgazdálkodási terület, így ott tilos a horgászat. Annak érdekében, hogy a tó halállománya a hagyományos lehalászásig érintetlen maradjon, a vármegyei horgászszövetségek egyesülete látja el a halőri feladatokat. 

Technikai eszközökkel megerősítve járőrőznek és példa értékű együttműködést alakítottak ki a rendőrséggel, nem az első esetben értek tetten tilosban horgászókat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában