Hónapokig tartotta fogva

2 órája

Brutális ügy - A kórház recepciósa mentette meg a súlyosan bántalmazott nőt Kisbér közelében

Személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatását annak a férfinak, aki hónapokon keresztül tartott bezárva közös otthonukba az élettársát. Rendszeresen bántalmazta is a nőt.

Kisalföld.hu

Az ügyészség indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság ülést tartott, meghallgatta az elkövetőt és elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra, október 20-ig. A bíróság azzal indokolta döntését, hogy a letartóztatás szükséges a bizonyítás megnehezítésének, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében.

A végzést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbeztek. Így az még nem jogerős.

Az indítvány szerint a Kisbérhez közeli településen élő elkövető idén januárban létesített élettársi kapcsolatot a sértettel, majd néhány hónap elteltével a lakás bejárati ajtaját becsavarozta nem engedte ki a házból a nőt, csak akkor, ha ő is vele tartott.

Röviddel ezután a férfi a lakás nyílászáróit és beltéri ajtóit is lezárta, a kilincseket levette. A nő csak abban a helyiségben tartózkodhatott, ahol a férfi volt. Az elkövető rendszeresen bántalmazta és fenyegette is a személyi szabadságától megfosztott sértettet. Az esetre úgy derült fény, hogy most szeptemberében a férfi elment a Kisbéri Kórházba és magával vitte párját is, aki a kórház recepciósától kért segítséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában