Csalás

2 órája

Hiába fizettek a rábaközi vevők, sosem kapták meg amit rendeltek

Továbbra is az egyik leggyakoribb csalási módszer, hogy a meghirdetett termékek az előleg vagy a teljes vételár elutalása után nem érkeznek meg a vevőhöz.

Kisalföld.hu

Forrás: police.hu

Az online térben zajló adásvétel kapcsán még mindig nagyon sokunk jó szándékát és bizalmát használják ki a bűnözők.

Egy 39 éves rábaközi lakos az egyik legismertebb közösségi oldal online piacterén tűzifát vett volna, az eladóval történt egyeztetést követően el is utalt 220 ezer forintot. A hirdető az átutalás után a terméket nem küldte meg, a sértettet le is tiltotta az oldalon, és teljesen elérhetetlenné vált.

Egy másik esetben egy férfi multiszerszámot kínált eladásra internetes kereskedelmi felületen, majd miután egy 42 éves csornai férfi átutalta a termék vételárát, az elkövető szintén elérhetetlenné vált. Ezzel 55 ezer forintot csalt ki gyanútlan áldozatától - írta a police.hu.

Az áldozattá válás elkerülése érdekében kérjük, fogadják meg a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsait:

  • Csak biztonságos, ismert és nagyon jó értékelésű webáruházakból vagy eladóktól vásároljanak!
  • Mindig legyenek óvatosak, inkább a személyes átvételt válasszák, főleg, ha drágább áruról van szó!
  • Lehetőség szerint válasszák az utánvételes fizetést, még ha pár száz forinttal drágább is!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában