A verést elismeri

2024.09.11. 16:25

Hátborzongató képek a győri tárgyaláson - Véres törött sodrófa, egy doboz tej és tojás idézte fel a tragédiát

Végéhez közelít annak a férfinek az ügye, aki két éve augusztusban csúnyán összevert egy idős férfit sodrófával, mert a vád szerint az nem hagyta, hogy ellopja a macskaeledelt, tejet és tojást. Szerdán a Győri Törvényszéken elsőfokon befejezték a bizonyítási eljárást és perbeszédeket hallhatunk. Előtte azonban még jónéhány tanút is meghallgatott a bíróság, valamint levetítették a véres helyszínen készült felvételeket.

Simon Roberta

K. István 60 éves elkövető már börtönviselt, a rendőrség is jól ismeri, nem először követett el erőszakos cselekményt. Az ügyészség korábban 14 év fegyházbüntetést ajánlott, ha a vádirattal megegyezően beismeri tettét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Azonban tagadja, hogy nyereségvágyból elkövetett emberölési kísérletet követett volna el, szerdán is csak azt ismételgette mint korábban, hogy ittassága miatt verte meg csúnyán Elemér bácsit.

Bilincsben és rabruhában, őrök kíséretében érkezett szerdán a Győri Törvényszékre K. István vádlott. Fotó: Molcsányi Máté

- Se kutyám se macskám, minek kellett volna nekem macskaeledel? A tojásra és a tejre se voltam rászorulva, nem lopni mentem oda. Azt nagyon sajnálom, amit a sértettel tettem, de nagyon részeg voltam, nem tudom miért bántottam - fogalmazott K. István, akit lánya is elkísért a tárgyalásra.

Az ülésen jelent volt az a szomszéd asszony is, aki a 87 éves Elemér segítségére sietett a jajveszékelés hallatán, majd amikor meglátta a vérben fürdő idős férfit és az őt sodrófával püfölő vádlottat, hazarohant hívni a rendőrséget. Megjelent szerdán a sértett lánya és a szintén Edvén élő sógor is, aki a történtek után segített a vérző férfin.

K. István azt állítja nem ismerte a sértettet, csak a rokonát, Katit kereste. Fotó: Molcsányi Máté

Tanúként idéztek még a vádlott szomszédját, aki pozitívan nyilatkozott róla. Illetve két nyomozót, akik a helyszíni szemlét végezték, ugyanis a sógor vallomása ellentétes volt.
N. Béla azt állítja, hogy miután letörölték sógoráról a vért és székre ültették, az udvaron talált doboz tojást és tejet bevitte a kamrába. A rendőrségi jegyzőkönyv, a helyszínen készült fotók és a nyomozók vallomása szerint azonban azokat kint találták az udvaron. Mindkét dobozról mintát vettek, majd mivel a tej és tojás is romlandó, előbbit kiöntötték, utóbbit hűtőbe tették és csak a dobozokat vitték magukkal bizonyítékként. Akkor viszont nem lehetséges, hogy N. Béla visszavitte volna a kamrába, ahonnan K. István a vád szerint el akarta lopni.

 Több mint huszonkét éve vagyok rendőr, Istvánt jól ismerem, többször hallgattam ki gyanúsítottként. A korábbi ügyek is testi sértésről szóltak. Az idős, bántalmazott férfi csak azt hajtogatta a helyszínen, hogy meg akarták ölni 

- idézte fel a két éve történt eseményeket Gábor. 

- Bestiális módon megverték, szinte megskalpolták, lógott a fejbőre és minden csupa vér volt - tette hozzá.

Nyomozókat is kérdezett dr. Bóka Tibor bíró, hogy fény derüljön mi is történt az ominózus napon. Fotó: Molcsányi Máté

Zoltán nyomozó is jól ismeri az elkövetőt, korábbi ügyeiből kifolyólag. - A mai napig bennem van, amikor egy idős nőt kellett kihallgatnom és azt mondta, hogy veszélyben volt az élete, mert István meg akarta folytani, majd az értékei után kutatott - fűzte hozzá.

A 87 éves Elemér 2022 augusztusában súlyos sérüléseket szenvedett, kórházi kezelését követően önmaga ellátására nem volt képes, végül 2023 decemberben elhunyt. A helyiek szerint a tragikus eseményeket megelőzően korát meghazudtolóan gondozta a kertet, biciklivel járta be a környéket és még tetőt is javított. A bántalmazást beismerte a vádlott. A nagy kérdés az, hogy van-e ok-okozati összefüggés az áldozat másfél évvel későbbi halála és a bántalmazás között, valamint, hogy a tejért, tojásért verte-e agyon az idős férfit. 

Hamarosan elsőfokú ítélet születik.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában