Győri bírósági kálvária

2 órája

19 éves lányt kényszerített szexre - Elítélték, felmentették, majd végleg börtönbe csukták az erőszaktevőt

Szigorított a Győri Ítélőtábla. Egyszer elítélték, majd felmentették azt a férfit, aki egy 19 éves lányt kényszerített szexre. Most viszont jogerősen is kimondták, hogy börtönben a helye.

Simon Roberta

Forrás: Shutterstock

A jogerős tényállás szerint a lány vonzódott a vádlotthoz, aki viszont komoly, érzelmi kapcsolatot nem akart kialakítani vele. A lány a kalandot viszont visszautasította. 2018 decemberében több napon keresztül közösen szórakoztak ismerőseikkel, amelynek során a vádlott kihasználta, hogy kettesben maradt a lánnyal a házban. Végül akarata ellenére, erőszakkal szexuális kapcsolatot létesített vele. 

A sértett néhány nap múlva elmesélte a történteket az édesanyjának, aki orvoshoz vitte, majd feljelentést tettek.

A Győri Járásbíróság a vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész, a vádlott és a védő is fellebbezett.  A másodfokon eljáró Győri Törvényszék a vádlottat bizonyítottság hiányában felmentette.

Az ítélet ellen az ügyész jelentett be fellebbezést, a vádlott és a védő azt tudomásul vette. Amennyiben az elsőfokú és a másodfokú bíróság a bűnösségről eltérően dönt, helye van a harmadfokú eljárásnak. Így került a Győri Ítélőtáblára az ügy. Kedden kihirdetett határozatában egyetértettek a fellebbviteli főügyészség álláspontjával. A férfi bűnös szexuális erőszak bűntettében, ezért 2 év 10 hónap börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra ítélték.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában