Büntetés

2024.08.02. 07:30

Vádirat Esztergomban: két férfi lopni ment Szlovéniába, a biztonsági kamera buktatta le őket

A lopás bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be két férfival szemben, akik külföldre utaztak lopni, a szlovén hatóságok által elindított büntetőeljárást átvette Magyarország Legfőbb Ügyészsége.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint két férfi a Szlovén Köztársaságba utazott azért, hogy ott bűncselekmény által pénzt szerezzenek.

A sértett nő 2018. június 9-én Vojnik településen a temető előtt lezáratlanul hagyta az autóját. Az egyik férfi az autóból ellopta a nő bevásárlótáskáját, a benne lévő két pénztárcával, miközben társa figyelt. Az egyik pénztárcában voltak a sértett személyes iratai, bankkártyái, készpénze. A lopás elkövetési értéke 300 euró, amely az ekkori árfolyam szerint átszámítva 96.000 forintnak felel meg.

Ezután az elkövetők a településen egy bankautomatához mentek. A sértett bankkártyája és mellette egy cetlin elhelyezett PIN-kód segítségével az egyik férfi 150 eurót vett le a sértett bankszámlájáról, amely az ekkor érvényben lévő  árfolyam szerint átszámítva 48.000 forintnak felel meg. A másik férfi itt is figyelt.

Az egyik férfi többszörös és különös visszaesőnek, a bűnsegéd társa különös visszaesőnek minősülő bűnismétlő.

Az ügyészség a vádiratban mindkét elkövetővel szemben börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és fejenként 72.000 forint vagyonelkobzásra tett indítványt.

A szlovéniai pénzintézet biztonsági kamerája által készített felvételen az látszik, hogy az egyik elkövető pénzt vesz fel a sértett bankkártyájáról.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában