Tragédia Rajkánál

2024.08.16. 07:58

Kamion és kisbusz ütközött az M15-ösön, ketten meghaltak - Frissítve: többen életveszélyesen sérültek + Fotók

A súlyos baleset a sztráda 9-es kilométerénél, Bezenye magasságában történt.

Kisalföld.hu

Fotó: Nagy Gábor

Frissítve - Újra zavartalan a forgalom

A rendőrök a szemlét és a műszaki mentést befejezték az autópálya Rajka melletti szakaszán történt balesetnél - közölte weboldalán a rendőrség.
A rendőrség tájékoztatása szerint az M15-ös számú autópálya 9-es kilométerszelvényében,  a rajkai határátkelő közelében, a főváros felé haladó sávban közlekedett az M1-es autópálya irányába egy román honosságú Mercedes Vito augusztus 16-án 7 óra 10 perc körül. A kisbusz vezetője – vélhetően figyelmetlen vezetése miatt – neki ütközött a leálló sávban – műszaki okok miatt – álló szerb kamion bal hátsó sarkának.

A katasztrófavédelem közlése szerint a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a kisbuszt és segítettek a mentőknek a sérültek ellátásában. A mentés idejére teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt.
A baleset során több kilométeres torlódás alakult ki

Frissítve - Hat sérültet szállítottak kórházba, közülük kétembert súlyos-életveszélyes állapotban 

A sérültek állapotával kapcsolatban megkerestük az Országos Mentőszolgálatot

- A helyszínre több mentőegységet és két mentőhelikoptert is riasztottunk. Bajtársaink két embert súlyos-életveszélyes állapotban légi úton, valamint egy súlyos sérültet és három könnyebb sérültet földi úton szállítottak kórházba. A baleset következtében két ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy sajnos a helyszínen életét vesztette - tájékoztatta lapunkat Udvardi-Lakos Luca, a mentőszolgálat kommunikációs munkatársa.

A katasztrófavédelem az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy mosonmagyaróvári és lébényi hivatásos tűzoltók vonultak az esethez. A kamion autóalkatrészeket szállított.

Korábban írtuk:

Mentőhelikopter érkezett az M15-ös autópálya 9-es kilométeréhez, ahol egy kamion és egy kisbusz rohant egymásba. Előbbi járműben csak a sofőr ült, utóbbiban nyolcan utaztak. A mosonmagyaróvári és lébényi hivatásos tűzoltók vonultak az esethez, a kisbuszt áramtalanították, az autóalkatrészeket szállító kamiont nem kellett feszültségmentesíteni, és a rakomány sem sérült meg - közölte a katasztrófavédelem.

Fotó: Kerekes István

Frissítve:

Az útinform 8 órakor közzétett tájékoztatása szerint a 9-es km-nél a forgalmat megállították.

A súlyos baleset a sztráda 9-es kilométerénél, Bezenye magasságában történt.

 

Korábban írtuk:

Kamion és egy kisbusz ütközött augusztus 16-án 7 óra 10 perc körül az M15-ös számú autópálya 9-es kilométerszelvényében, Rajka térségében. A balesetnek két halálos áldozata és több sérültje van - közölte a rendőrség.

A rendőrök a szemle és a műszaki mentés idejére a pályaszakasz egyik sávját lezárták, a forgalom a belső oldalon haladhat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában