Vádemelés

2024.08.05. 11:55

Elhagyta a rakományt - Raklaplopás közben bukott le a hírhedt tolvaj Tatabányán - videó

Lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki rendszeresen lopott raklapokat. Egy apró baki miatt azonban lebukott.

Simon Roberta

A vádirat szerint a férfi 2021. szeptember 29. és 2022. február 8. között rendszeres haszonszerzésre törekedve követte el a lopásokat.

A pillanat, amikor a nyitott csomagtartóból kihullik az ellopott áru.

Az elkövető 2021. szeptember 29-én 21 óra után, 2021. október 1-jén 22 óra körül, majd 2021. október 21-én délután a sértett Kft. tatabányai üzlete mögötti parkolóba hajtott gépkocsival. Az autójába 5-3-4 darab raklapot lopott. 

A harmadik alkalommal amikor a negyedik raklapot tette be épp a gépkocsiba, a raktárból kilépett az üzlet egyik alkalmazottja. A tolvaj férfi ekkor a csomagtartó ajtajának lecsukása nélkül elhajtott a helyszínről, eközben két raklap kiesett a jármű csomagteréből. A lopás elkövetési értéke összesen: 42.672 forint volt

Lebukott a tolvaj, az egyik raktári alkalmazott vette észre a lopást.

A férfi más lopásokat is elkövetett, a Tatabányai Járási Ügyészség a különös visszaeső férfit összesen 5 rendbeli lopás vétségével és 2 rendbeli lopás bűntettével vádolja, a vádiratban börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, 112.747,Ft. összegű vagyonelkobzásra tett indítványt.

A lopásról a térfigyelő kamera készített felvételt:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában