Oktatóként dolgozott

2024.08.29. 19:00

Piacon vette a diplomáját - Lebukott mert még nem is létezett az iskola

A közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség azzal az esztergomi férfival szemben, aki piacon vett diplomával igazolta felsőfokú végzettségét.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint a férfi  2003-ban – pontosabban meg nem meghatározható időpontban – Budapesten, az Ecseri Piacon egy ismeretlen személytől vásárolt egy hamis főiskolai végzettséget igazoló bizonyítványt.

Az elkövető idén januárban egy esztergomi szakképző iskola igazgatójának átadta a hamis diplomát, amellyel felsőfokú végzettségét igazolta abban az iskolában, ahol 2007-től oktatóként vállalt munkát. A benyújtott hamis közokirat szerint az elkövető idegenforgalmi és szálloda szakon, levelező tagozaton 1999. június. 23-án főiskolai oklevelet szerzett közgazdász diplomát

Az elkövető által benyújtott közokirat hamisítvány. A főiskola eleve 2000. november 4-én létesült és ezen szakot csak 2001. augusztus 1-jén hirdették meg.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás nélkül pénzbüntetést szabjon ki, a hamis diplomát kobozza el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában