Eladta a szerszámokat

2024.08.31. 09:20

Vádemelés Esztergomban - Kölcsönkapott gépekből húzott hasznot a férfi

Sikkasztás miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a tokodaltárói lakóhelyű férfival szemben, aki a kölcsönkapott gépeket és szerszámot eladta.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint a férfi tavaly áprilisban Esztergom-kertvárosban munkavégzés céljából kölcsönvett a sértettől egy használt lapvibrátort, egy döngölőbékát, egy nagyflexet, egy térkőroppantót, és egy szintén használt 780 wattos ütvefúrót, amelyek együttes értéke 884.000 forint.

A férfi ahelyett, hogy vissza adta volna a kölcsönkapott szerszámokat, anyagi problémái miatt inkább jogtalanul eltulajdonította és eladta egy ismeretlen személynek. A szerszámokért kapott ellenértéket megélhetésére fordította.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az elkövetővel szemben az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás nélkül pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértett kárának megfizetésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában