Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak

2024.08.26. 17:06

Késsel fenyegette a mentőket egy férfi Fertőszentmiklóson - A TEK-nek kellett közbelépnie

Az utcán zaklatta a járókelőket, a mentőket késsel fenyegette, a rendőrök elől elzárkózott.

Varga Henrietta

Illusztráció

Forrás: MW archív

Fotó: Lang Róbert

Szerkesztőségünk tájékoztatást kapott arról, hogy vasárnap Fertőszentmiklós egyik utcájában a TEK segítségére volt szükség egy támadás során. Lapunk megkereste a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akiktől a következő hivatalos tájékoztatás érkezett:

"A rendőrségre 2024. augusztus 25-én 12 óra 20 perc körül bejelentés érkezett, miszerint Fertőszentmiklóson, egy Mező utcai lakásnál élő 42 éves férfi kiabál, zaklatja az utcán a szomszédokat.

A mentőszolgálat munkatársai rövid időn belül a helyszínre érkeztek. A mentős kollégákat az elkövető – akinek orvosi ellátása vált szükségessé – késsel fenyegette, így feladatukat ellátni nem tudták. A helyszínre érkező rendőrök elől a személy elzárkózott.

Ezt követően a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is kiérkezett, és a férfit biztonsági intézkedés keretében átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik őt kórházba szállították.

Az ügyben a Soproni Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást."

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában