Garázdaság

2024.08.02. 09:22

Alig szabadult a börtönből, ismét megtámadott egy embert a férfi, aki emberölés miatt ült

A garázdaság vétsége miatt indult ügyben a Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki egy másik hajléktalan férfit bántalmazott a váróteremben.

Kisalföld.hu

Forrás: Schutterstock

A férfit azzal vádolják, hogy 2023. december 29-én ittasan az esztergomi vasútállomás várótermében volt, ahol egy másik egy másik hajléktalan férfi is tartózkodott. Őt többször megpofozta, arcához közel hajolva ordított vele, sapkáját, haját rángatta, fejét ütötte, öklét összeszorítva fenyegette. 

A megtámadott férfi végig hárított, nem ütött vissza, fejét lehajtotta, próbálta kikerülni a támadót, másik padra ült, vagy arrébb ment, hogy minél távolabb tartsa magától a férfit. Ennek ellenére a támadó folytatta az erőszakos, támadó magatartását, ezért a sértett egy konyhai kiskést vett elő azért, hogy ezzel tartsa magától távol az elkövetőt. A sértett a kést maga előtt tartotta, amikor az elkövető  újra rátámadt. Ekkor az elkövető  a földre rántotta és leszorította őt.

Az elkövetőt a bíróság 2013-ban emberölés bűntette miatt 12 év fegyházra ítélte, amelyből 2023. július 8-án szabadult.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a visszaeső férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltás ítélje - közölte portálunkkal a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában