Még nem jogerős ítélet

2024.07.03. 09:55

Felfüggesztett börtön - Verte a barátnőjét és milliókat csalt ki ügyfeleitől a férfi

Csalás bűntette és súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki valótlan indokkal csalt ki több, mint 10 millió forintot két férfitől, és ittas állapotban bántalmazta barátnőjét. A Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott az ügyben.

Kisalföld.hu

Az ügyészség indítványa alapján a törvényszék a büntetlen előéletű férfit két év börtönbüntetésre és 200.000 forint pénzbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását a bíróság négy évre felfüggesztette.

A vádirat szerint a férfi 2017. február és szeptember között befektetési, üzleti-vállalkozási lehetőségeket kínált fel a sértetteknek. Jóhiszeműen készpénzt, mint kölcsönösszeget adtak át a csalónak, mert azt az ígéretet kapták, hogy ez nyereséges lesz. A férfinak tényleges fizetési szándéka nem volt sem a nyereség, sem a kölcsönösszeg tekintetében. Az egyik sértett 4.100.000 forintot, a másik összesen 7.500.000 forintot adott át az elkövetőnek.

A férfi 2017 július 1-jén az éjszakai órákban egy tatai szórakozóhelyen ittas állapotban akkori barátnőjét több alkalommal meglökte, sípcsontját megrúgta, és a haját is megtépte. Ezt követően együtt beszálltak egy ismerősük autójába és Budapestre indultak. Az úton még legalább kétszer ököllel arcon csapta a nőt, akinek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. Azonban a bántalmazás alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, míg a vádlott és védője három munkanapot tartottak fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére. Az ítélet így még nem jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában