Felfüggesztett börtön

2024.04.09. 12:59

Győrben bukott le - Hamis tízezreseket nyomtatott egy férfi Komáromban

A pénzhamisítás bűntette miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség. A Tatabányai Járásbíróság előkészítő ülésen az elkövetőt 2 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre és 20.000 forint vagyonelkobzásra ítélte.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint a férfi  2022. szeptember 30. és 2022. október 30. között a komáromi lakóhelyén forgalomba hozatal céljából 3 darab 10.000 forintos címletű hamis bankjegyet állított elő. A készpénz képmását az internetről letöltötte, azokat nyomtatóval kinyomtatta, majd a hamis bankjegyeket kivágta. Két darab hamis bankjeggyel 2022. október 30-án egy mosonmagyaróvári rendezvény büféjében vásárolt két hotdogot. A harmadik címlettel 2022. november 27-én egy győri szórakozóhely büféjében üdítőitalt akart akart venni, azonban az eladó észlelte, hogy a bankjegy hamis. A büfés értesítette a biztonsági szolgálat munkatársát, aki a férfit a helyszínen feltartóztatta.

A férfi még további két bankjegy hamisítására is előkészült. Egy A4-es méretű lapra 2 darab 10.000 forintos bankjegy elülső lapjának képmását is kinyomtatta. Ezt a nyomozó hatóság a férfi személygépkocsijában foglalt le.

Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott, védő is tudomásul vette, hogy a férfit három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélik.

A lebukásról készült kamerafelvételt itt nézhetik meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában