Új beruházások, fejlesztések

2024.08.29. 06:53

Vidék felé nyitnak a nagyok – A Penny Nyúlon, a CBA Jánossomorján nyit üzletet – fotók

Számos élelmiszerlánc nyit térségünk kisebb települései felé, mint ahogy arról korábban beszámoltunk: hamarosan a Penny ad át új üzletet Nyúlon. A piac szereplői körképünkben elmondták: folyamatosan kutatják a lehetőségeket vármegyénkben. Vidék felé nyitnak a nagyok – A Penny Nyúlon, a CBA Jánossomorján nyit üzletet hamarosan.

Ollári Gergely

A Penny lapunk megkeresésére közölte: keresik a lehetőséget vidéken újabb üzletek nyitására, nincs ez másképp Győr-Moson-Sopronban sem. – Kiemelt szempontok a vonzáskörzetben élők száma, az elhelyezkedés, a vásárlóerő, a kereskedelmi ellátottság és a frekventáltság. Számos kisebb településen jelen vagyunk már. Üzleteinkben ugyanaz a kínálat és az árak tekintetében sincs eltérés – fogalmazott válaszában a Penny sajtóosztálya. Vidék felé nyitnak – a cég nemrég magánterületet vásárolt meg Nyúlon.

Vidék felé nyitnak a nagyok – A Penny nemrég magánterületet vásárolt meg Nyúlon, az ott lévő házat már lebontották, az építési engedély birtokában pedig már elkezdődnek a munkálatok a Kossuth Lajos utcában.
Vidék felé nyitnak a nagyok – A Penny nemrég magánterületet vásárolt meg Nyúlon, az ott lévő házat már lebontották, az építési engedély birtokában pedig már elkezdődnek a munkálatok a Kossuth Lajos utcában. 
Fotó: Molcsányi Máté

Vidék felé nyitnak a nagyok

Az építési engedély birtokában már elkezdődnek a munkálatok a Kossuth Lajos utcában. Információink szerint a tervezett nyitás ősszel lesz.

ALDI: erősítenék jelenlétüket vidéken 

Az ALDI sajtóosztálya megkeresésünkre elmondta: tervezik, hogy tovább erősítik jelenlétüket vidéken, így vármegyénkben is vizsgálják az új üzletnyitás lehetőségét. – Új áruház helyszínének kiválasztásánál számos szempontot veszünk figyelembe. A kritériumok közé tartozik az adott település, településrész mérete, lakosságszáma, a tervezett helyszín közvetlen és tágabb környezetében meglévő bevásárlási lehetőségek. Mellette a megközelíthetőség, a parkolóhelyek száma –fogalmazott lapunknak Pákolicz Attila az ALDI sajtókapcsolati cégének vezetője. 

Az ALDI sajtóosztálya elmondta: ha a jövőben adódik olyan lehetőség a vármegyében, ami megfelel a fentebb felsorolt kritériumoknak, akkor várható üzletnyitás térségünkben. 

Tesco: Fejlesztések, felújítások 

A vármegyében jelenleg 22 Tesco áruház működik, köztük négy hipermarket, és 18 Express. – Folyamatosan fejlesztjük szolgáltatásainkat és újítjuk fel áruházainkat a vármegyében, és az országban is. Legutóbb 25 kis méretű Tesco Express üzlet tetejére szereltünk napelemet, köztük a győri Lajta utcai áruház tetejére. A Shell elektromos töltőpontok csornai és győri hipermarketünk parkolóiban érhetők el – mondta el lapunknak Varga Eszter a Tesco-Global Áruházak Zrt. sajtóosztályának munkatársa.

SPAR: Erő van a helyi kiskereskedelemben 

A témában megkerestük a SPAR üzletlánc sajtóosztályát is. Arra a kérdésre, hogy mennyire nyitnak vidék felé, úgy fogalmaztak: naponta több mint 600 ezer vásárlójuk van országszerte. Számukra nem az a fontos, hogy ki hol él, hanem az, hogy a jó árak mellett releváns kínálatot biztosítsanak. A beruházási ütemtervük azonban nem nyilvános. 

– Ha valahol üzletnyitásra kerül sor, arról időben értesítjük a lakosságot. Ma már közel 650 SPAR logós üzlet várja a vásárlókat: saját üzemeltetésű áruházakban (SPAR és City SPAR szupermarketek, INTERSPAR hipermarketek), magyar vállalkozók kezében lévő franchise üzletekben (SPAR partner, SPAR market) és töltőállomásokon (OMV-SPAR express és Orlen-DEPAR) is működnek boltok. Nyitunk vidék felé, erre franchise programunk remek példa. Idén fontos mérföldkőhöz érkeztünk, vállalatunk 2012-ben indított üzleti modelljéhez már 290 áruház tartozik. Ezek az üzletek több mint 3500 kereskedelmi szakembernek nyújtanak biztos megélhetést. A franchise partnereink éves forgalma tavaly 134 milliárd forint volt, ami jól mutatja, milyen erő van a helyi kiskereskedelemben – mondta el lapunknak Maczelka Márk a SPAR kommunikációs vezetője. 

CBA: Jánossomorján nyitnak új üzletet 

Információink szerint a CBA élelmiszerlánc Jánossomorján nyitja meg hamarosan legújabb üzletét. Megkeresésünkre a cég sajtóosztálya úgy fogalmazott: építkezés szempontjából számunkra fontos, hogy az adott település legalább ötezer lakosú, részben ellátatlan legyen, és nagy forgalmú út mellett helyezkedjen el. 

– Mindenhol a helyi igények figyelembevételével működtetünk üzletet, alakítjuk ki az árukínálatot, a szolgáltatásokat. A legfontosabb igények között szerepel a versenyképes ár, a széles választék, a friss áruk, Mohu-automata, csomagautomata, megfelelő parkoló. A vásárlók többségének kiemelt szempont, az üzlet megközelíthetősége, a megfelelő parkolási lehetőség – mondta el Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója. 

Nyúl polgármestere, Schmiedt Henrik lapunk megkeresésére elmondta: amikor a már említett üzlet nyitási ötlete felmerült, kérdőívet juttatunk el minden helyi háztartásba, hogy mit szólnának hozzá. 

– A kérdőív arról szólt, hogy támogatnák-e egy bevásárlóközpont megjelenését a községben. A visszaküldött közel hatszáz válaszból az derült ki, hogy a háztartások több mint kilencven százaléka örülne a megvalósításnak. Ezzel az új beruházással mi is fejlődünk, és lett egy új csomópont is a Kossuth Lajos utcában – fogalmazott az elöljáró. 

Jánossomorja mintegy hatezer lakosú kis város. Lőrincz György polgármester lapunknak azt mondta: a város több élelmiszerüzletet is megkeresett az utóbbi időben, végül, a CBA vásárolt meg egy osztrák magántulajdonban lévő területet nem messze a városközponttól, a vasút és a Művelődési Ház között.

– Nem volt eddig nagyobb méretű élelmiszer áruházunk. Több kisebb volt, de olyan nem, ahol sok minden, egy helyen legyen megvásárolható. Örülünk, hogy sikerült az adásvétel, nagyon hiányzott egy ilyen jellegű beruházás a városban. Többször kerestek meg engem is lakók, hogy a szomszédos Andau-ban, ami majdnem fele akkora, mint Jánossomorja, két nagyobb áruházlánc is működtet üzletet. Frekventált, központi helyen nyílik meg hamarosan az új üzlet, a városon átvezető forgalmas út mellett – mondta el az elöljáró.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában