Új szalon

2024.01.19. 20:04

Meglestük a hamarosan Győrbe érkező spanyol szuperautó, a Cupra modelljeit - videó, fotók

A Walter Autó a Porsche Hungária Kft. Győr-Moson-Sopron vármegyei Seat márkakereskedőjeként, 1993 óta képviseli a márkát Sopronban, 2017-től pedig Győrben. Palettán a Cupra mellett a Volkswagen konszern teljes kínálata szerepel beleértve az Audi, Volkswagen, Skoda és Seat márkát is.

Simon Roberta

A Cupra márka indulása óta 500 ezer autót gyártottak. Fotó: Rákóczy Ádám

A Walter Autó Kft. megújult, győri szalonjának ünnepségén bemutatták a Cupra Formentor legújabb modelljét, VZ5 Bat-et, a márka ékkövét. Dekoratív táncosok leplezték le a fekete, sportos SUV-ot.

A Volkswagen konszern palettájára hat éve került fel a Cupra, melynek Terramar modelljét idén ősztől az Audi Hungariánál gyártják.  Emellett bejelentették, hogy idén négy jelenlegi modell újul meg, valamint három új érkezik hazánkba 2025-ig. Az új modellek közül kettő tisztán elektromos autó lesz, míg a SUV valamennyi hajtással elérhető, így az új generációs plug-in hybrid változatban is.

A Walter Autó harminc éve hű társa a Seat-nak, ezért Rozgonyi Ádám, a Seat|Cupra magyarországi márkaigazgatója Hűség-díjjal ismerte el a családi vállalkozás vezetőit. A márka iránt elkötelezett szalont az elmúlt három évtizedben számos díjjal, elismeréssel tüntették ki.

- A Volkswagen Csoport legfiatalabb márkája 2018-ban vált ki a Seat-ból, és azóta is önálló, sikeres brandként létezik. Tavaly január - szeptember közötti időszakban 170 100 autót gyártottak, így a Cupra Formentort Európa legkelendőbb crossovereként tartják számon - hangsúlyozta a megnyitón Rozgonyi Ádám.

- A CUPRA erőssége, hogy a sportossága, modern dinamizmusa teljesen egyedivé teszi, nem összehasonlítható semmivel. Presztízsmárkát építünk, és úgy gondolom, hogy ebben jó úton haladunk – vallja a magyarországi márkaigazgató.

A Cupra regionális igazgatója kiemelte, hogy pont ezekben a napokban, hat évvel ezelőtt egy csapat mert nagyot álmodni és nagy harcokat vívott azért, hogy egy új brand megszülessen a konszernen belül. A különválás az egyik legnehezebb időszakban történt, ugyanis a járványidőszak miatt az autógyártásban leállások voltak. Ennek ellenére leküzdötték a kihívásokat és a márka indulása óta 500 ezer autót gyártottak.

Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja néhány kulisszatitkot is elárult a hamarosan induló Cupra Terramar sorozatgyártásáról. - A 30 éves jubileumunk ünneplése mellett szomorú hírről is be kellett számolnunk, ugyanis 25 év után búcsút intettünk az Audi TT modelltől. Viszont nem szomorkodtunk sokáig, hiszen új lehetőséget kaptunk, mégpedig, hogy egy új márka sorozatgyártásába kezdhetünk idén. Ez is a transzformációnk része, ahogyan a folyamatos átállás az elektromos motorok gyártására - fejtette ki Les Zoltán. 

-A Cupra Terramar gyártását a meglévő Audi Q3 sorozatgyártásába integráljuk be, aminek előkészítő munkálatait tavaly befejeztük. A legnagyobb átalakítás a karosszériagyárban történt, de átalakítottuk a lakkozóüzemet és a végösszeszerelési részt is. A folyamatos átépítések ellenére is rekord évet zártunk és 10 éves csúcsot döntöttünk az autógyártásban, a több mint 177 ezer darabszámmal. A Cuprával egy új szín is bekerült a lakkozóüzem színpalettájára, ugyanis a márka sajátossága a matt és a réz. Napi 770-es kapacitásunkból ezentúl 30 matt színű autót is tudunk készíteni - részletezte a járműgyártásért felelős igazgatósági tag.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő beszédében kitért arra is, hogy milyen átalakuláson ment át a magyar autógyártás és az Audi Győrbe érkezésével meghozta a modernizációt. - Kevés ilyen dinamikusan fejlődő vállalkozás van a régióban, mint a Walter Autó. Harminc év alatt négyről huszonnégyre nőtt a cégben foglalkoztatottak száma - tette hozzá.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában