Segítsünk hatékonyan

2 órája

Szakmai napot tartott a Győri Egyházmegyei Karitász

„A segítségnyújtás mint professzió” címmel tartott interaktív foglalkozást nemrég József Imre, a Katolikus Karitász szociális ágazati csoportjának vezetője a Győri Egyházmegyei Karitász megtartott szakmai napján – írja közleményében a Győri Egyházmegyei Karitász.

Kisalföld.hu

A nap során az egyházmegye területéről érkező, mintegy 20 önkéntes csoportvezető az előadó vezetésével betekinthetett a professzionális kríziskezelés és segítségnyújtás műhelytitkaiba. 

az egyházmegye területéről érkező, mintegy 20 önkéntes csoportvezető az előadó vezetésével betekinthetett a professzionális kríziskezelés és segítségnyújtás műhelytitkaiba.
Az egyházmegye területéről érkező, mintegy 20 önkéntes csoportvezető az előadó vezetésével betekinthetett a professzionális kríziskezelés és segítségnyújtás műhelytitkaiba.
Fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

A szakmai nap közös imával vette kezdetét, majd a győri karitász-központ munkatársai átadták a szót József Imrének, aki interaktív csoportfoglalkozás keretében, a résztvevőkkel közösen tekintette át a plébániai önkéntes csoportok lehetőségeit, kihívásait és a lehetséges megoldásokat. A közös munka során több ponton spontán tapasztalatcsere alakult ki, ami a szünetekben is folytatódott. 

Az előadó ezután a Katolikus Karitász LAK6 elnevezésű kríziskezelési programját ismertette, majd egy részletes esettanulmányon keresztül a csoportvezetőkkel együtt vette végig ezen támogatási forma helyi megvalósításának módját.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában