Pecások mérkőztek meg

2 órája

Feeder horgászkupát rendeztek Almásfüzitőn – Fotók

Almásfüzitőn, a római tábor alatti Duna-parton rendezte meg ötödik nyílt feeder kupáját a Komárom-Esztergom Vármegyei Horgászegyesületek Szövetsége, a versenyre összesen 24 induló nevezett. Osvald Zsolt a szövetség ügyvezetője elmondta, a magas vízállás miatt az utolsó pillanatig kérdéses volt a feeder verseny megrendezése.

Kisalföld.hu

Fotó: KEMHESZ

A Duna vízállása 2024-ben sajnos egész évben nem volt kedvező a horgászoknak, kilenc hónap alatt háromszor volt „nagy víz” a folyón. Egész évben alig horgásztak a szakaszon, az etetés hiánya miatt a halak nem gyűltek ide és nagyon hirtelen esett le a víz hőfoka. Így a zsákmány elmaradt a megszokottól. Tavaly az összes hal megmutatta magát, 11 faj akadt horogra, idén szinte csak bagolykeszeget és szilvaorrú keszeget lehetett fogni, azokat is csak „bíbelődős horgászattal” – ahogy a kupa győztese fogalmazott. 

A feeder botos horgászat Angliából származik, kapásjelző használata nélkül, a bot hegye jelzi a hal horogra akadását. Az úgynevezett rezgőspicces botokat a parttal párhuzamosan, vagy csak kissé a víz felé fordítva helyezik el.
A feeder botos horgászat Angliából származik, kapásjelző használata nélkül, a bot hegye jelzi a hal horogra akadását. Az úgynevezett rezgőspicces botokat a parttal párhuzamosan, vagy csak kissé a víz felé fordítva helyezik el. 
Fotó: KEMHESZ

A versenyt Budai Vince nyerte meg 2380 grammal, a második helyet Varga Attila (810 g), a harmadikat Gammer László (680 g) érte el. 

Zoltai Dániel, a KEMHESZ elnöke elmondta, a feeder botos horgászat napjainkban az egyik legjobban fejlődő horgászmódszer. A szövetség az általa képviselt horgásztársadalom érdekében fontosnak tartja, hogy tagjai a horgászat valamennyi válfajában képviseljék vármegyénket, elméleti és gyakorlati tudásukat folyamatosan bővítsék. A szövetség, mint a megye legnagyobb természetvédelemmel is foglalkozó szervezete rendszeresen részt vesz a környezetvédelmi akciókban, valamint ismeretterjesztő tevékenységet végez iskolákban és gyermektáborokban. 

A KEMHESZ ott lesz a hétvégén a nagy lehalászáson az Öreg-tó partján, ahol megismertetik meg az érdeklődőkkel a halak és a vizek világát. 

A feeder botos horgászat Angliából származik, kapásjelző használata nélkül, a bot hegye jelzi a hal horogra akadását. Az úgynevezett rezgőspicces botokat a parttal párhuzamosan, vagy csak kissé a víz felé fordítva helyezik el. Így a zsinór mozdulatlan marad, szélben és esőben is látványosan jelzi a kapást, ami könnyen megkülönböztethető a hullámzás keltette mozgástól. A hajlékony botok nagyon jól csillapítják a halak kirohanásait, a horgász végéig „érzi” a zsákmányt a horog végén.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában