Hosszú élet

3 órája

A 106 éves Klári nénit köszöntötték Sopronban

Születésnapja alkalmából köszöntötte Farkas Ciprián polgármester Sopron legidősebb polgárát, Szijjártó Jánosnét. A 106 éves Klári néni megosztotta olvasóinkkal, hogy mi okozott számára örömöt az életében, sőt még útravalóval is ellátta a fiatalságot.

Papp Fanni

Szijjártó Jánosné, Klári néni aktív éveiben Budapesten és Bécsben tanárként, illetve térképszerkesztőként dolgozott. Sopronba több mint tíz évvel ezelőtt költözött, hogy nyugdíjas éveit élvezze és közel legyen Ausztriában élő családjához, lányához, unokáihoz. A 106 éves hölgy elmondta, mostanság az idejét a kedvenc televíziós műsorainak nézésével tölti, de foglalkoztatja az országunk sorsa is.

106 éves
A 106 éves Klári nénit köszöntötték születésnapja alkalmából. Fotó: Máthé Daniella

Klári néni úgy gondolja, hogy a hosszú élet mögött nem csupán egy titok rejlik. - Igyekeztem egészségesen élni, de nem gondolom, hogy ez a hosszú élet titka. Szerintem ez inkább csak így adódott és úgy látszik, hogy az égiek ragaszkodtak ahhoz, hogy még itt maradjak. Normális értékrendű és nyugodt életet éltem, illetve a betegségek javarészt elkerültek. A legnagyobb örömöm pedig az, ha a gyermekeim, unokáim és immáron dédunokám egészségesek és boldogok - osztotta meg gondolatait Szijjártó Jánosné.

Útravaló egy 106 éves hölgytől 

A 106 éves hölgy végezetül útravalóval látta el a fiatalokat. 

- Azt tanácsolnám mindenkinek, hogy igyekezzenek egy olyan életet kialakítani, amelyben jól érzik magukat és anyagilag is jól kijönnek, így elkerülhetjük a stresszt. Fontos az is, hogy szeressék az embertársaikat, főleg az időseket és vegyék körül magukat a szeretteikkel

 - mondta el.

Farkas Ciprián Klári néni köszöntésére nem érkezett üres kézzel. Csokoládé tortával és egy szép csokor virággal lepte meg az idős hölgyet. Fotó: Máthé Daniella

Megbecsülés és tisztelet az időseknek

A nem mindennapi születésnap alkalmából Klári néni a Fabricius Endre Evangélikus Szeretetotthonban vendégül látta Farkas Cipriánt, aki a látogatásra nem érkezett üres kézzel. A városvezető egy szép virágcsokorral és csokoládétortával lepte meg az idős hölgyet. 

- Szijjártó Jánosné, Klári néni városunk legidősebb polgára, így természetes, hogy a városvezetés minden évben eljön hozzá és kifejezi a nagyrabecsülését, illetve megtiszteli a személyét. Idén is a szeretetotthonban köszönthettem Klári nénit, s bízok benne, hogy jövőre ugyanitt ünnepelhetünk - mondta el a polgármester. Hozzátette, egy idős, sokat tapasztalt emberrel való beszélgetés mindig érdekes, felemelő és tanulságos tud lenni, hiszen az a fajta mértékletesség és egyszerűség, ami az ő életszemléletére jellemző, kiveszni látszik a mi világunkból. - Azt hiszem, hogy többeknek kellene szót váltani egy ilyen idős emberrel mint Klári néni, hogy rájöjjenek az életben mi a lényeges, s mi az, ami nem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában