Soproni Egyetem

2 órája

Vidám Gesztenyenap a botanikus kertben – Fotók, videó

Gyerekzsivajtól, jókedvtől és sok érdekes programtól volt hangos szombaton a Soproni Egyetem Botanikus kertje.

Bódvai Ildikó

Fotó: Máthé Daniella

Szeptember utolsó szombatján idén ötödik alkalommal tárta ki kapuit a kert a környékbeli családok, a Lőverek lakosai és a természetet szeretők előtt. Több ezren látogattak ki a programokra. Kicsit borúsnak tűnt az idő, de végül is ideálisnak bizonyult a szabadban való futkározáshoz, játékhoz, nézelődéshez. 

 A HATalmás Gesztenyenapon a nagymúltú egyetem titkai is feltárultak, de főszerepben ezúttal a gesztenye volt, amiről sok érdekességet meg lehetett tudni. Gesztenyés finomságokkal is készültek a szervezők, gesztenyefagyival és gesztenyés vaddisznó pörkölttel. A kicsik felfedezhették a sünösvényt, láthattak japán kardvívókat és„tüsketűrő” túrák is indultak, ahol a kert legszúrósabb növényeit mutatták meg. A Ligneumban a Győri Balett táncosasi a Kippkopp és Tipptopp című mesebalettjüket táncolták el. Kőszegről mesebeli mézeskalácsok érkeztek a Népmese Napja tiszteletére. Műsorral készültek a Hunyadi AMI kis zenészei és az egyetemi Ürmös Tánckör, de ezeken kívül is rengeteg gyerekbarát program és sok-sok alma fogadta a résztvevőket. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában