Ott alvós élmények

2024.09.03. 10:46

Újragondolt táborozás a sopronkőhidai bv.-s gyerekeknek

A Sopronkőhidai Fegyház és Börtön állománya gyermekeinek tartottak tábort a tómalmi üdülőben. A korábbi évektől eltérően idén bentlakásos programon vettek részt.

Papp Fanni

A GYSEV Zrt. járműjavító üzemét is felfedezték a táborozók.

Forrás: Sopronkőhidai Fegyház és Börtön

A korábbi hagyományos, intézetek által szervezett napközis táborokat gondolta tovább az I. agglomeráció vezetése és új kezdeményezésként „ott alvós” tábort szervezett a bv.-s állománytagok gyermekeinek négy turnusban. Az újítás nagy sikert aratott, az agglomeráció minden intézetéből érkeztek fiatalok az erdőszéli nyaralóba. 
Az egy hét alatt sok új élményben volt részük. A túra során felfedezték a szárhalmi erdőt, a fertődi Esterházy-kastélyt barokk ruhában tekinthették meg, a GYSEV-üzemlátogatás során egy mozdony fülkéjébe is beülhettek, az éjszakai túrán pedig a csillagokat és az erdő hangjait fedezhették fel. Emellett Sopron nevezetességeit is megismerhették a táborozók: a Tűztornyot, a Bányászati Múzeumot, a Macskakő-kiállítást, az Erdő Házát, a Károly-kilátót. Az állatvédelemre nevelés is szerepet kapott a programok között, így a sopronkőhidai intézet egyik munkatársa – aki a soproni Nektek Ugatunk Egyesület vezetője – tartott a gyermekeknek előadást az állatmentésről, miközben – természetesen – a gyermekek kutyákat simogattak. 
A tanszünetben megszervezett táboroztatás nagy segítség a büntetés-végrehajtásban dolgozó szülőknek, a gyermekek pedig a sok élmény mellett barátokat is szereztek - számolt be az élménydús vakációról a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában