Bajnokság

3 órája

A nagyon jólnevelt kutyák fővárosa lett Hegyeshalom: fotókon a gyönyörű és okos ebek

Tizenhét ország mintegy kétszáz kutyával és felvezetővel képviselteti magát ezen a hét végén a Hegyeshalomban szervezett Európa Bajnokságon.

Mészely Réka

A European Open Obedience nevű verseny helyszíne két napon keresztül a hegyeshalmi sportpálya. Bartha Nóra és Gergely Anna, a verseny magyar szervezőinek tájékoztatása szerint a magas szintű engedelmes kutyás versenysport eseményre tizenhét országból, mintegy kétszáz kutyát regisztráltak.

A kutyáknak három, különböző nehézségű pályán, 6-15 percet igénybe vevő feladatsor mellett kell végigmenniük, jutalmazás nélkül. A felvezetők néha távolabbról, néha testközelből segíthetik őket.

A nyílt megmérettetésen keverék és törzskönyves négylábúak is indulhattak. Gergely Anna érdeklődésünkre azonban megjegyezte, hogy a világ élvonalában főként a border collie-k szerepelnek e versenyen, itt is többségében ez a kutyafajta képviseltette magát. Ők jól terhelhetőek, gyorsan tanulnak, a munka és nem a jutalmazás élteti őket. Érdekesség, hogy arra is felmerült az igény, hogy Hegyeshalom adjon otthont a világbajnokságnak is. Bartha Nóra hozzátette: évről-évre egyre népszerűbb a kutyások körében ez a versenytípus, a most hazánkban szervezett pedig Európában is az egyik legnagyobb ilyen jellegű bajnokság. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában