Pecabot és gyűrű

2024.09.12. 13:08

Lánykérés a vízparton – horgászbot, gyűrű, eljegyzés a neszmélyi halfogó versenyen– fotó

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, hétfőn elindult a Komárom-Esztergom Vármegyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ) nagyhalfogó versenye Neszmélyen. Nem kis meglepetésre a nyitónapon egy lánykérés is történt a versenyen. Lánykérés a vízparton – gyűrűvel pecsételték meg szerelmüket.

Kisalföld.hu

A verseny első napján Kopcsók Gábor a horgásztársak előtt, a táborban kérte meg párja, Kiss Márta kezét. A romantikus lánykérést igen követte a vízparton!

Lánykérés a vízparton – horgászbot, gyűrű, eljegyzés  a neszmélyi nagyhalfogó versenyen.
Lánykérés a vízparton – horgászbot, gyűrű, eljegyzés  a neszmélyi nagyhalfogó versenyen.
Fotó: KEMHESZ

Lánykérés a vízparton 

A hölgy azonnal igent mondott és így eljegyzési gyűrűvel pecsételték meg 24 éves együttélésüket. 

Kihívás a horgászoknak

A négy napon át, éjjel-nappal tartó versenyen versenyzők dolgát már az indulásnál extrém körülmények nehezítették, a táborfoglalást és az első napot szakadó esőben csinálta végig a 29 csapat. 

A most jellemző rendkívül alacsony vízállás a verseny végére az előrejelzések szerint egy méter húsz centivel lesz magasabban a jelenleginél, ez nagy kihívás elé állítja a horgászokat. Minden csapatnak 3-4 hektáros területet biztosítottak a neszmélyi belső Duna-ágban. 

A verseny résztvevői csónakból horgászhatnak, csak az öt kiló feletti amurok és pontyok számítanak bele az eredménybe. 

A versenyt a „Fogd ki és engedd vissza!” elv jegyében rendezik. Minden csapatnak kötelessége a halakat a mérlegelésig épségben megőrizni, majd sebfertőtlenítő használata után a bíró jelenlétében visszaengedni, a fogások után azonnal mérlegelnek. 

A KEMHESZ a tíz kiló feletti példányokat nyilvántartja az állomány felmérése érdekében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában