Tudomány testközelből

2 órája

Kutatók Éjszakája - Villámkészítés és botsáskasimogatás a Révaiban, űrkutatás a Mobilisben - Fotók

Győrben is színes programokkal várták a tudományra fogékony gyerekeket. A Révai-gimnázium először csatlakozott a Kutatók éjszakája programsorozathoz. Itt a mestertanárok húsz színesebbnél színesebb programot kínáltak az érdeklődőknek.

Gyurina Zsolt

Fotó: Csapó Balázs

A Mobilis Interaktív Élményközpontban ma este 23 óráig az űrkutatás a fő téma, izgalmas és látványos programokkal. A Kutatók éjszakája kiemelt programeleme itt Dr. Schlégl Ádám, a HUNOR Magyar Űrhajós Program kutatási specialistájának, korábbi űrhajósjelöltjének előadása volt, de van LEGO űrsikló építés, programozás, tudományos bütykölés, interaktív laborkaland, csillagászati előadás. 

A Széchenyi-egyetemen laborlátogatásokban lehetett részt venni, míg a középiskolák közül a Révai-gimnázium szervezett programokat este fél nyolcig. 

Mint Tóth László tanár, a révais nap szervezője elmondta, először csatlakoztak a Kutatók Éjszakájához. Úgy vélte, hogy a legjobb módszer a kisebb gyermekek, óvodások, általános iskolások figyelmének megragadására, a tudomány megszerettetésére az, ha érdekesen mutatják azt be. 

A Révaiban kutatók, mestertanárok húsz színesebbnél színesebb programot kínáltak az érdeklődőknek. Például villámokat hoztak létre, piramist lehetett építeni, botsáskát simogatni. Volt koreai nyelvi bemutató és játék a színekkel, vagy éppen számtalan meglepő kémiai kísérlet, így egyetlen gyermek és felnőtt sem unatkozhatott. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában