Rendezvény

5 órája

HATalmás Gesztenyenap a Soproni Botanikus kertben

Ötödik alkalommal tárja ki a Soproni Egyetem Botanikus kertje a kapuit: és várja a környékbeli családokat, a Lőverek lakosait, a természet, az egészség és a fák szerelmeseit szeptember utolsó szombatján.

Kisalföld.hu

Szeptember 28-án a HATalmás Gesztenyenapon többek között feltárulnak a nagymúltú egyetem, az Alma Mater titkai, de ezúttal a gesztenyéé lesz a főszerep. A résztvevők megszelidíthetik a vadgesztenyét, megismerkedhetnek a gesztenyeszúval és persze megannyi gesztenyés finomságot kóstolhatnak.

Botanikus kert
A Botanikus kertben Izgalmas programok várnak kicsikre és nagyokra hétvégén Fotó: Meszaros Zsolt Sadness

Lesz többféle gesztenye fagyi, a kondérban pedig gesztenyés vaddisznó pörkölt fő majd. Ezen a szombaton valóban „szemet szúr” a természet, hiszen kicsik és nagyok egyaránt felfedezhetik a sünösvényt, láthatnak japán kardvívókat, de indulnak „tüsketűrő” túrák is, ahol a kert legszúrósabb növényeivel barátkozhatnak a jelenlévők.

A Ligneumban a Győri Balett lép fel, akik 11 és 15 órakor a Kippkopp és Tipptopp című mesebalettjüket táncolják el. A vendégek megismerkedhetnek Kőszeggel, a mesebeli  kisvárossal, ahonnan ellenállhatatlan mézeskalácsok érkeznek a Népmese Napja tiszteletére. Műsorral készülnek a Hunyadi AMI kis zenészei, az egyetemi Ürmös Tánckör és ebédidőben a legendás selmeci diáknóták is felcsendülnek majd. 

A Pilisi Parkerdő is beköltözik a Botanikus kertbe, a nemrégiben újjáépített Erzsébet forrásnál pedig maga Sissi, mint a természet és az állatok rajongója kel életre. És persze lesz almavásár, kipróbálhatjuk a futó babakocsit, fűrészelhetünk rönköt, barkácsolhatunk, festhetünk, kóstolhatunk és még táncolhatunk is. A Botanikus kert  délelőtt tíz és délután hat óra között kínál látni-, tanulni- és játszani valót. A napot a Crazy Daisy Jug Band koncertje zárja a Ligneumban 18 órától. A rendezvény látogatása ingyenes.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában