Generációk ismerik

2024.09.10. 14:23

A rábapordányi Berni tanító néni nyugdíjas lett

Egy elhivatott és szeretett, tisztelt pedagógustól búcsúztak el a rábapordányi iskolában. Vörösné Fenyő Bernadett generációkat tanított írásra, olvasásra, számtanra.

Kisalföld.hu

Vörösné Fenyő Bernadett kiérdemelte a helyiek szeretetét, tiszteletét.

Fotó: Rábapordány közösségi oldala

Negyven éven keresztül állt a katedrán és a most elkezdődött tanév az első, hogy Berni tanító néninek nem szól az iskolai csengő. Mérföldkő ez a helyi tanoda életében. 

A helybeliek a falu közösségi oldalán köszöntek el a pedagógustól, aki több évtizedes, magas színvonalon, elhivatottan végzett munkájával nyugdíjba vonulásakor kiérdemelte a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet. 

„Berni néni négy évtizeden át formálta és nevelte a rábapordányi gyermekeket, generációkat indítva el az élet útján. Tanári pályafutása során számtalan diáknak adta át tudását és egyben az élet fontos értékeit. Tanóráin nem csupán tudást adott, hanem emberségre, tiszteletre és összetartásra nevelte a diákokat. Olyan értéket képviselt, amelyre közösségünk büszke lehet, és amely tovább él mindennapi életünkben. Berni néni nyugdíjba vonulása mérföldkő nemcsak az ő életében, hanem a miénkben is. Bár a csengő számára már nem szól, munkássága nyomán tovább él iskolánk szellemisége. Kívánjuk, hogy a nyugdíjasévek örömben, egészségben teljenek!” – olvasható a falu búcsúja a pedagógustól, aki meghatározó személyisége volt a falu iskolájának négy évtizeden keresztül. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában