Extrém sportok szerelmese

2024.08.24. 10:00

Sik Frida – Vadvízi evezéssel töltődött fel a győri színésznő – fotók

Sik Frida a Győri Nemzeti Színház színésznője már tini korában is megtapasztalhatta a vadvízi evezés és a leírhatatlan erőt rejtő hegyi táj szépségeit. Nemrég családjával az Alpokba, Präbichl-be látogatott, ahol a Salza folyón, nem a szokványos több fős csónakban, hanem kétszemélyes kenukban csaptak neki a vizes kalandnak. Sik Frida az extrém sportok szerelmese.

Kisalföld.hu

– Tini koromban háromszor is volt alkalmam megtapasztalni a vadvízi evezés és a leírhatatlan erőt rejtő hegyi táj szépségeit. Édesapám Szlovéniába szervezte ezeket a túrákat és nem tudtam kiverni a fejemből –fogalmazott Sik Frida. 

Sik Frida győri színésznő az extrém sportok szerelmese.
Sik Frida győri színésznő az extrém sportok szerelmese.

Hozzátette: kisfiam születése után két évvel, 2017-ben egy hasonló élményre vágytam, egy igazi aktív feltöltődésre, melynek megszervezésére Molnár Sarolta barátnőmet kértem, aki személyi edzőként rengeteg túrát és egészséges életmódot segítő programot szervez. Össze is állította a csomagot: hegyi túra, rafting, via ferrata. 

– Így ismerkedtem meg az Alpok gyönyöreivel, Praebichl-lel. A hatalmas élmény után visszatértünk hozzájuk síelésekre is és most elérkezett az idő, hogy egy újabb evezésre adjuk a fejünket – fogalmazott portálunknak. 

Mint ahogy a színésznő mondta: a sziklák közti lavírozás, a sebes víz lüktetése adrenalint adott számára a hegyek között, festői környezetben pihenhette ki magát családjával. 

A Salza folyón nem a szokványos több fős csónakban, hanem kétszemélyes kenukban csaptunk neki a kalandnak, aminek hamar rabja lesz az ember. 

–Sokan hiszik, hogy nyáron csak a strandon lehet pihenni, de szívből ajánlom még a nyugodtabb természetűeknek is, ugyanis a friss levegő, az aktív mozgás, a társaság stresszoldásra is hatással van, sőt hatalmas boldogság átlépni saját korlátaink. Számomra ez egy olyan önfeledt kikapcsolódás, ami sokkal maradandóbb emlék –részletezte.

Sik Frida és az extrém sportok

Frida mindig szerette az extrém sportokat, kimozdulni a komfortzónájából, ugrott már le nagy szikláról, de snowboardozni, és lovagolni is nagyon szeret. 

A győri szénésznő örömmel túrázik az Alpok csúcsain.
A győri szénésznő örömmel túrázik az Alpok csúcsain.

– Szeretek új dolgokat kipróbálni, most először voltam Győr mellett az ikrényi wakeboard pályán. Augusztus 20-át pedig nem mindennapi módon ünnepeltem: a Balatonon vízről nézhettem a tűzijátékot egy vitorláshajón. Terveim szerint hamarosan újabb hasonló túrát szervezünk, amikhez most már a kisfiam is fog csatlakozni: szeretnék neki is mindent megmutatni ebből a fantasztikus életből. Lassan indul a színházi évad, amit tele energiával kezdek ezekkel az élményekkel. Nem utolsó sorban hamarosan startolnak a dráma csoportjaim is – zárta szavait a színésznő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában