Történelem

2024.08.22. 16:50

Savaria Karnevál 2024 - Minden fontos infó, amit a szombathelyi történelmi fesztiválról tudnia kell

A legfontosabb: a Savarai Karnevál már csütörtökön este 8 órakor elkezdődik.

Kisalföld.hu

Csütörtökön este 8 órakor hivatalosan is kezdetét veszi a történelmi időutazás Szombathelyen: kulturális-, hagyományőrző- és szórakoztató programok kavalkádja, gasztronómiai különlegességek várják a fesztiválra érkezőket.  A vaol.hu összegyűjtötte a legfontosabb technikai információkat a Savaria karnevál idejére. Győr-Moson-Sopronból is sokan indulnak a karneválra.

Savaria Karnevál
A Savaria karnevál idején változik a forgalmi rend

Minden infó és a teljes program itt >>

Ünneplőbe öltözik a város a Savaria Karnevál idejére: felkerültek a zászlók, színpadok, lelátók épültek, árusok pakolják portékáikat a fa bódékban. A rendezvény idejére utcákat zártak és zárnak le, illetve beengedőpontokat alakítanak ki. Már nem lehet autóval behajtani (kivéve az engedéllyel érkezőknek) a Rákóczi F. utca Batthyány tér és Thököly I. utca közötti szakaszára, a Kossuth Lajos utcába a Ferrosüt szakbolt melletti átjárónál, illetve a Hefele M. u. kereszteződésénél. A Thököly Imre utca Szent Márton utcai torkolatát is lezárták, a Mátyás király utcai körforgalomnál pedig beengedő pontot alakítottak ki.

Programok >>

Savarai Karnevál - Újabb lezárások

Az Aréna utcába két beengedő pont lesz: a Zrínyi I. utcai torkolatánál, illetve a Vak Bottyán hídnál. Fixen lezárják továbbá a Zrínyi Ilona utcát a Hunyadi János utcai végén, illetve a Batthyány térnél.  

Csütörtökön reggel 8:00 órától a Kőszegi utcába a Mártírok terénél beengedő pontot állítottak fel, 14 órától pedig zónazárás volt a Király utcába a 3. sz. ház melletti átjárónál, illetve a Szent Márton utcába a Gyöngyös patak-hídnál, a bicikliútnál.  

A szervezők kérik: aki a behajtásra engedélyt kapott, fokozott óvatossággal, mérsékelt sebességgel és a gyalogosok veszélyeztetése nélkül közlekedjen, a Savaria karnevál helyszínein pedig kerékpározni tilos!

Ha baj van

  • A rendezvény területén villanyoszlopokon, házak falain, magaslatokban kihelyezett zöld, úgynevezett menekülési táblák egyedi számmal rendelkeznek. Aki mentőt, tűzoltót, rendőrt hív, ezek segítségével (a szám bemondásával) pontosíthatja helyzetét
  • Szükség esetén a Gayer parkban, a Történelmi Témaparkban és a Fő téren elsősegély ponton kérhetünk segítséget, a mentőket pedig napközben a Városháza bejárata előtt, a Történelmi Témapark bejárata előtt, este pedig a Borok utcája végén, a Zsinagóga előtt találhatjuk.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában