Védelem

2024.08.20. 21:01

Kerékpárjelölés: előnyök és kihívások

Az eddigi tapasztalatok alapján a rendőrségi regisztráció nagyban segíti a kerékpárok tulajdonosának gyors megállapítását.

Kisalföld.hu

A hatóságok így az intézkedés során könnyebben kiszűrhetik azokat az ellopott kerékpárokat, amelyek eltulajdonítását a sértett még nem észlelte vagy nem jelentette be, így a körözési rendszerben sem szerepelnek. Továbbá a kerékpárjelölés során a jármű vázszámának kontrollálása is megtörténik, több esetben előfordul ugyanis, hogy a kereskedőnél a jótállási jegyen elírják azt. Előnyként sorolható fel az is, hogy a kerékpár adatai bekerülnek egy adatbázisba, ahonnan később a biciklihez tartozó dokumentációk elvesztése esetén azok egyszerűen visszakereshetők. 

Negatív tapasztalat a jelöléssel kapcsolatban, hogy a tulajdonosok az eladást követően a tulajdonosváltozást nem jelzik a hatóságnak, ebben az esetben az idő előrehaladtával nehézkessé válik a hiteles tulajdonjog-megállapítás. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában