Értéktár

2024.08.13. 12:08

A győri értékekről is mesélnek az állatkertben

A Győri Értéktár egyes értékei is helyet kaptak a Xantus János Állatkert területén közelmúltban létrehozott Turisztikai Ponthoz kapcsolódó szabadtéri kiállítás installációin.

Kisalföld.hu

Fotó: Molcsányi Máté

Erről tartott sajtótájékoztatót kedden délelőtt Szeles Szabolcs alpolgármester, a Győri Értéktár Bizottság elnöke és dr. Andréka György, a Xantus János Állatkert Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az évente mintegy kétszázötvenezer látogatót fogadó állatkert bejáratánál elhelyezett bemutató a 2021-ben megalapított, azóta folyamatosan megújuló Értéktárba enged bepillantást. 

Az állatkert olyan mint egy mesélő erdő. Ha valaki bejön hozzánk, kézen fogjuk, együtt sétálva elmeséljük a saját történetünket. Az értéktár is hasonló ehhez, hiszen megmutatja azokat a régi győri, szájhagyomány útján terjedő történeteket, amivel egy átlag turista nem találkozik belvárosi sétája során. Mi győriek, ezeken a meséken nőttünk fel, ezért örömmel vállaltuk, hogy itt az Állatkertben is megmutassuk ezeket a történeteket

 – fogalmazott dr. Andréka György.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában