Sörfesztivál

2024.07.12. 12:16

Győri söröket is kortyolhatunk a Balaton Beer Weekend-en Zamárdiban

Péntek délutántól vasárnap éjjelig 40-féle sörkülönlegességet kóstolhatnak a vendégek a Balaton Beer Weekend-en, Zamárdiban, a ZAM! terasz mellett partszakaszon.

Kisalföld.hu

Forrás: Balaton Beer Weekend

A fesztiválon a balatoni és dunántúli régió kisüzemi sörfőzdéi települnek ki: Pécs legkisebb és legnagyobb kézműves főzdéje mellett Győr, Kőszeg, Tapolca, Balatonföldvár és Balatonvilágos is elhozza a legjobb tételeit.

A Déli part legnagyobb kivetítőjén nézhetik végig az EB-döntőt azok, akik a Balaton Beer Weekend-et választják programnak vasárnap estére. Péntektől koncertek, függeszkedő ballon, a legjobb street food-ok és a környék régióinak legjobb sörei várják a látogatókat.

"Izgalmas betekinteni a dunántúli régió söreibe: itt kicsiben leképeződnek a sörvilág nagy trendjei. Minden egyre könnyebben iható és hódít az alkoholmentes. Közben születnek olyan határfeszegető italok is, mint a Helka fekete Kölsche, ami egy nemlétező sörtípus. A gyümölcsös sörök fejlődése sem állt meg, és már meggyes cream ale-t is kóstolhatunk a Steamcrafttól, miközben a hagyományos lágerek és pilsek is egyre több figyelmet kapnak a sörfőzőktől és a fogyasztóktól egyaránt” – mesélt a trendekről és a fesztivál kínálatáról Bart Dániel, a Balaton Beer Weekend házigazdája, aki a 3 napos rendezvény alatt sör standup-ot szervez, kóstolóval egybekötve.

Az italok mellett lesz többféle sörkorcsolya, balkán pljeskavica, smash burger, fish&chips, racklette, bbq és churros is. Továbbá a rendezvényen debütál Zamárdi saját söre is.

További információ a Balaton Beer Weekend Facebook oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában