Tekerj a Zöldbe!

2024.06.14. 10:26

Izgalmas kerékpáros múltidézés a Győr-Pannonhalma-Écs úton

Június 15-én a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében, az „Aktív Magyarország” program támogatásával a győri hobbikerékpárosok ezúttal Pannonhalma felé veszik az irányt, de az igazi mulatság Écsen vár rájuk. A „Tekerj a Zöldbe!” túrasorozat részeként rendezett eseményre még várják a vállalkozó kedvű hobbikerékpárosok jelentkezését.

Kisalföld.hu

Forrás: Aktív Magyarország

A túrát ezúttal is Tömböly Tamás, a Hobbikerékpárosok Országos Klubja elnöke vezeti.

A bicajosok június 15-én reggel 8.45 és 9 óra között találkoznak a győri Dunakapu téren. (A város déli oldala felől érkezőknek csatlakozási lehetőséget biztosítunk a pannonhalmi kerékpárút kezdő szakaszán.)

Különleges pannonhalmi időutazás

A túra munícióját a Szent Imre úti Pedró Pékségben jóvoltából egy rövid reggelivel veszi magához a csapat. A friss epreskiflik elfogyasztása után a bringás kirándulás leghosszabb szakasza következik. Pannonhalmára érkezve a Porta Látogatóközpontban egy különleges kiállítás várja a kerekezőket.  

Egy virtuális időutazásnak köszönhetően a török kori végvárak világába pillanthatnak be. A modern technika eszközeivel elevenedik meg a 16. századi várak élete, vásári forgataga, vagy éppen meghallgathatják Zrínyi Miklós lelkesítő beszédét a várvédők előtt.  

A varázslatos időutazás és egy frissítő fagylaltozás után a bicajosok Écs elé fordítják kormányaikat.

Múltidéző családi nap rengeteg programmal

Az écsi polgárőrök szervezésében nagyszabású „Múltidéző Családi Nap” lesz Écs községben, ahol szívesen látott vendégek lesznek kerékpárosaink is. Az egész napos, rendkívül színes eseményen lesz veterán autótalálkozó, íjász bemutató, kézműves mesterségek műhelyfoglalkozásokkal, házi finomságok vására, főzőverseny, gyerekprogramok, élőzene, tánc és sok más nagyszerű program.

A bringások itt fogják elkölteni ebédjüket, ami paprikás krumpli, házi lángos és limonádé lesz. Ezt követően bekapcsolódnak az ünnepi forgatagba.  A rockzene rajongói megvárhatják a népszerű Kalapács József koncertjét is.

A 45 kilométerestre tervezett túráról a csapat délután 5 körül indul vissza Győrbe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában